Siyonist İsrail  Su Kaynağına El Koymak İstiyor !  İşte Siyonitlerin Planı

Siyonist İsrail Su Kaynağına El Koymak İstiyor ! İşte Siyonitlerin Planı

Filistin'in Al-Hawiya kaynağı İsrail'in ilhak tehdidi altında

İşgal altındaki Batı Şeria şehri Beytüllahim'in tarihi Husan semtindeki onlarca su kaynağından biri olan El-Haviye, İsrail'in gasp tehdidiyle karşı karşıya.

Zeytin ağaçlarıyla çevrili bir vadide, bostanların arasında yer alan Al-Hawiya kaynağının suyu, Husan dağlarından doğar ve küçük bir yapay gölette toplanır.

Al-Hawiya kaynağı ve göleti, doğal güzellikleri ile bölge sakinlerinin ve Batı Şeria'nın farklı şehirlerinden gelen Filistinlilerin temiz hava alıp dinlenmelerini sağlıyor.

Göletin etrafındaki bahçelerin sahipleri de yetiştirdikleri sebzeler için kaynak suyunu kullanıyor.

Ancak daha önce Husan ilçesine ait yaklaşık 4 bin dönüm araziye el koyan ve kaçak Betar yerleşimini kuran İsrail'in şimdi de turistik ve tarihi özellik taşıyan su kaynağına el koyacağından korkuluyor.


İsrail kabinesi, 17 Temmuz'daki haftalık toplantısında, Kudüs İşleri ve Miras Bakanı Amihai Eliyahu, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Turizm Bakanı Haim Katz tarafından sunulan "Batı Şeria'daki eski eserleri korumayı" amaçlayan karar taslağı kapsamında üç yıl için 120 milyon şekel (33 milyon $) bütçe tahsis edilmesini onayladı.

Filistin Başbakanı Mohammad Shtayyeh aynı gün Ramallah'ta düzenlenen haftalık Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in su kaynakları ve göletleriyle ünlü tarihi El-Hawiya bölgesini Yahudi yerleşimciler için dini ve turistik bir yer haline getirmeye çalıştığını kaydetti.

Shtayyeh , Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nü (UNESCO) Filistin'in tarihi mekanlarını "Yahudileştirme ve İsrailleştirme" planlarına karşı korumaya çağırdı .

KAYNAK:TEVHİDHABER