Siyonist İsrail Heyeti Arap Ülklerini Ziyaret Edecek

Siyonist İsrail Heyeti Arap Ülklerini Ziyaret Edecek

Bir İsrail heyeti birkaç Arap ülkesini ziyaret ediyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Kanal 12'nin haberine göre, "Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü başkanlığındaki heyet, İsrail ile resmi ilişkileri bulunan Mısır, BAE, Fas ve Bahreyn gibi Arap ülkelerini düzenlemeler çerçevesinde ziyaret edecek." Negev Forumu'nu Fas'ta düzenlenecek

Kanal, İsrail Milli Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'yı basması nedeniyle yaşanan gerginliğe rağmen heyetin, Başbakan Binyamin Netanyahu ile koordineli olarak turuna başlayacağını da sözlerine ekledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in geçen hafta İsrail, Mısır, BAE, Fas ve Bahreyn dışişleri bakanlarının önümüzdeki Mart ayında Fas'ta bir zirve yapacağını duyurması dikkat çekici.

Ve İsrail'in "Makor Rishon" internet sitesinde Cohen'in şu sözleri aktarıldı: "Sde Boker'de yapılana benzer başka bir dışişleri bakanları zirvesine hazırlık olarak Abu Dabi'de dışişleri bakanlarının müdürlerinin bir çalışma toplantısı yapılması planlanıyor. İsrail'in güneyindeki Negev, geçen yılın Mart ayında düzenlenmişti

Cohen, "Normalleşme anlaşmalarının daha fazla ülkeyi kapsayacak şekilde genişletilmesi an meselesidir" dedi.

Mısır, BAE, Fas ve Bahreyn dışişleri bakanları geçtiğimiz Mart ayında İsrail'de eski İsrailli mevkidaşı Yair Lapid'in çağrısıyla düzenlenen ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken başkanlığındaki "Negev Zirvesi" adı altında düzenlenen toplantıya katıldı.

İsrail kaynaklarına göre, "Bu toplantılar, öncelikle bölgede İran'a karşı koymak için birleşik bir cephe ve ortak bir ittifak oluşturmayı ve ABD'nin Tahran'la bir nükleer anlaşmaya varması ve bölgeden çekilme olasılığına ilişkin İsrail ve katılımcı ülkelerin endişelerini tartışmayı amaçlıyordu.