Siyonist İsrail  Düşmanını Açıkladı

Siyonist İsrail Düşmanını Açıkladı

Cohen: Suudi Arabistan ile normalleşme masasında ve onu ziyaret etme niyetindeyim

Beytüllahim bir arada - İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen Çarşamba günü, Riyad'ın şu ana kadar yorum yapmadığı bir tarih belirtmeden Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Azerbaycan'a yaptığı ziyarette İsrail Ordu Radyosu'na konuşan Cohen, "(Suudi Arabistan ziyareti) masada, henüz bir tarih yok" dedi.

Bu yıl İbrahim Anlaşmalarına (normalleşme) en az bir ülke daha katılacak” dedi, ancak ayrıntı vermedi.

"İsrail" ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunun, bu hafta ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ile yaptığı görüşmede gündeme geldiğini açıkladı.

Cohen, "İsrail kesinlikle Suudi Arabistan'ın düşmanı değildir. Düşmanı İran'dır."

Riyad ile Tahran arasındaki ilişkilerin geri dönüşü sorulduğunda Cohen, "Bu gelişme İsrail için iyi bir gösterge" diyerek, "(Suudi Arabistan'ı) İsrail'e yaklaştıran bir dengeye yol açabilecek şeyin tam da bu olduğunu" kaydetti.

Suudi Arabistan "İsrail" ile herhangi bir ilişki kurmuyor ve genellikle Filistin sorununu çözmeden ilişkileri normalleştirmeyi reddettiğini doğruluyor.

Geçen Pazartesi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'in Suudi Arabistan ile barış ve normalleşme istediğini ve bunu Arap-İsrail çatışmasını sona erdirmek için "büyük bir adım" olarak gördüğünü söyledi.

Bu, Tel Aviv ile Riyad arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunun bu hafta Suudi veliaht prensi ile yaptığı görüşmede gündeme geldiğini söyleyen Cumhuriyetçi ABD Senatörü Graham ile görüşmesi sırasında geldi.

Kaynak: TEVHİDHABER