Siyonist İsrail :Bir Filistinli genci Sebepsiz Yere Öldürdük

Siyonist İsrail :Bir Filistinli genci Sebepsiz Yere Öldürdük

İsrail medyası, hiçbir suçlama olmaksızın Filistinlilerin kurşunlanarak öldürüldüğü olaylarla ilgili soruşturma yayınlayarak, işgal askerlerinin Filistinli genç Ammar Ebu Afifa'yı yanlışlıkla vurduğunu kabul ediyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

"Times of Israel " gazetesi , işgal güçlerinin işgal askerlerinin 19 yaşındaki Filistinli öğrenci Ammar Ebu Afifa'yı vurduğunu kabul ettiğini belirterek, İsrail güçlerinin Ebu Afifa'yı sebebsiz yere vurduğunu kabul etti

Askeri polis, ölümüyle ilgili soruşturma başlattığını duyurdu, ancak eleştirmenler, polis soruşturmalarının İsrail askerlerine karşı bir iddianamelerle sonuçlandığını belirtiyor.

Ebu Afifa ailesi, yakınlardaki Al-Arroub kampında ikamet eden oğullarının bir arkadaşıyla piknik yapmak için mera arazisine girdiğini söyledi. Kampın dolambaçlı, dar sokaklarında yaşayan Filistinliler bölgeyi düzenli olarak ziyaret ediyor.

IDF'ye göre askerler, Abu Afifa ve arkadaşı Muhammed'i 2018'de bir Filistin saldırısında öldürülen Amerikalı-İsrailli Yahudi Ari Fuld'u anmak için inşa edilmiş anıta bir noktaya yaklaşırken gördüler.

Ebu Afifa'nın öldürülmesinden kısa bir süre sonra ordu tarafından yapılan kısa bir açıklamada, "İsrail askerleri, kaçan iki zanlıyı gördü ve onları kovaladı" dedi. Ardından iki kişi vuruldu açıklamasını yaptı

Son iki hafta içinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalarda yedi Filistinli öldürüldü. Bazıları Cenin yakınlarında İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girerken, diğerleri Kudüs'ün Eski Kent bölgesinde bıçaklama girişimlerinde şehid edildi.