Siyonist İsrail 25 Kişiyi  Tutukladı

Siyonist İsrail 25 Kişiyi Tutukladı

İşgal güçleri Batı Şeria ve işgal altındaki iç bölgelerden 25 Filistinliyi tutukladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Dün gece ve bugün şafak vakti, İsrail işgal güçleri Batı Şeria'nın ayrı bölgelerinde ve işgal altındaki Filistin iç kesimlerinde 25 Filistinliye karşı büyük bir tutuklama kampanyası başlattı.

Filistin haber ajansları yerel kaynakların aktardığına göre, düşman güçlerinin Nablus'un güneyindeki Beita kasabasında evlerine baskın düzenledikten sonra serbest bırakılan iki tutsağı tutukladığını, ayrıca Urif köyünden bir genç tutukladı

Siyonist İsrail kuvveti, Nablus'un doğusundaki Balata mülteci kampına baskın düzenledi ve evini basıp arama yaptıktan sonra genç bir adamı tutukladı.

Bu arada, düşman güçleri Nablus'taki Khallet el-Amoud bölgesine baskın düzenleyerek, arama yaptı.

Düşman kuvvetleri Salfit şehrine baskın düzenledi ve genç bir adamı evinden tutukladı.

Daha önce, düşman kuvvetleri dün gece Nablus kentinden bir genci işgal altındaki topraklardayken tutuklamıştı.

Düşman güçleri, yakınlarının evlerine baskın düzenleyerek Ceninli iki genci yakalarken, Kalkilya kentinden bir genç ve bir serbest kalmış esiri, ayrıca Tubaslı ve Beytüllahimli bir genci de tutukladı.

İşgal altındaki Filistin iç bölgesinde, düşman kuvvetleri "Şin Bet güvenlik servisi" ile işbirliği içinde, Umm al-Fahm, Wadi Ara, Sakhnin ve Nasıra'da başlatılan tutuklama kampanyasında Salı günü şafakta 13'ten fazla Filistinliyi tutukladı.

Tutuklamalar, genç Muhammed Abu Al-Qia'an'ın Beersheba'da daha önce 4 yerleşimciyi öldürdüğü bıçaklı saldırıdan günler sonra iki Siyonist askerin öldürüldüğü ve 12 kişinin de yaralandığı Hadera operasyonunun ardından geldi.