Siyonist İşgalcilerin 'Algı Operasyonu Birimi' İstifa Etti!

Siyonist İşgalcilerin 'Algı Operasyonu Birimi' İstifa Etti!

İşgal medyası, ordunun propaganda birimdeki istifaların bakanlık içindeki "kargaşa durumunu yansıttığına" dikkat çekiyor.

İşgalci İsrail televizyonu Kanal 14'ün bildirdiğine göre ordu sözcüsü Daniel Hagari'nin ekibindeki ikinci adam başta olmak üzere, ordunun propaganda biriminde bulunan üst düzey yetkililerin istifa ettiğini duyurdu.

Hagari'nin yönetimindeki enformasyon biriminde çok sayıda yetkilinin emekliye ayrıldığına dikkat çeken Hagari, istifaların aygıtın kendi içindeki "kargaşa durumunu yansıttığını" ve subayların operasyonel ve kişisel meselelerin yürütülmesine yönelik protestolarından kaynaklandığını belirtti.

Emekliye ayrılanlar arasında birimin ikinci komutanı "Albay" Botbol, Hagari ile birlikte çalışan Albay Moran Katz ve IDF'nin yabancı medya işlerinden sorumlu sözcüsü Teğmen Richard Hecht de bulunuyor.

Daha önce işgalci İsrail medyası, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah'ta bir askeri operasyona hazırlanma emrinin İsrail "ordusu" ile arasında birçok anlaşmazlığa yol açtığını ortaya çıkarmıştı.

İşgalci İsrail televizyonu Kanal 12'deki bir siyasi ilişkiler analistine göre "Birkaç gün önce Netanyahu Genelkurmay Başkanı ile askeri operasyonun devamını görüştü, zira iki taraf arasında Refah'ın işgali konusunda bir anlaşmazlık ortaya çıktı."

"Netanyahu orduya hızlı çözümler bulması için baskı yaparken, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi bölgenin boşaltılması ve Mısır'la koordinasyon gibi uygun koşulların sağlanması gerektiğini vurguluyor."

Kaynak:Haber Kaynağı