Siyonist işgalciler İran'ı Suçladı

Siyonist işgalciler İran'ı Suçladı

İsrail Cumhurbaşkanı: Hamas saldırısı İran'ın talimatıyla gerçekleşti

Siyonist rejimin Savunma Bakanı Gallant operasyonlardan İran'ı sorumlu tutarak, “İran bizimle açıkça savaş başlattı ve ağır bir intikam alacağız.” dedi.

Israil Devlet Başkanı Isaac Herzog ise Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın güney İsrail'deki bölgelere gerçekleştirdiği saldırının İran tarafından desteklendiğini ve yönlendirildiğini söyledi.


"Bugün, tek hedefi soğukkanlılıkla cinayet olan ve İran'daki vekil liderlerinin desteği ve yönlendirmesiyle Yahudilerin kutsal gününde Yahudi devletine karşı sebepsiz bir saldırı gerçekleştiren Hamas'ın gerçek yüzünü gördük" dedi Herzog yaptığı açıklamada şunları söyledi.


"İsrail, vatandaşlarımızı tehdit eden bu açık ve acil tehlikeyi ortadan kaldırmak için gerekli tüm tedbirleri alacaktır" diyen Erdoğan, "İsrail'in tüm zorlukların üstesinden geleceğini" vurguladı.


Açıklamada Herzog, tüm ülkeleri Hamas'ı, İran'ı ve onların müttefiklerini ve destekçilerini kınamaya çağırdı. İsrail Devlet Başkanı'nın açıklamalarına ilişkin Tahran'dan henüz bir yorum gelmedi.
Cumartesi günü şafak vakti, "El Kassam Tugayları" Gazze'den "El Aksa Tufanı" adı verilen bir askeri operasyonun başladığını duyurdu ve ilk saldırı İsrail'in askeri tesislerini, havaalanlarını hedef aldı.

Filistinli gruplar İsrail şehir ve kasabalarına roket saldırıları düzenlemeye devam ederken, işgal ordusu da Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine baskınlar düzenlemeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı