Siyonist  İşgalciler Duyurdu !  6 veya 7 Müslüman ülke ile  Daha  Normalleşeceğiz

Siyonist İşgalciler Duyurdu ! 6 veya 7 Müslüman ülke ile Daha Normalleşeceğiz

İsrail Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan'ın ardından 'altı veya yedi Müslüman ülkenin daha İsrail ile ' normalleşme anlaşması imzalayacağını iddia etti

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Suudi Arabistan'ın İbrahim Anlaşması'na BAE, Bahreyn, Fas ve Sudan'a katılmasının ardından " altı veya yedi " İslam ülkesinin Tel Aviv ile normalleşme anlaşması imzalamasını bekliyoruz dedi.

Cohen, 22 Eylül'de KAN News'e verdiği demeçte, "Afrika ve Asya'dan altı veya yedi ülke Suudilerle barış anlaşmasına katılacak" dedi.

İsrail'in üst düzey diplomatı, ilgili ülkelerin isimlerini vermeden, "Size söylüyorum, İsrail'in resmi bağlarını paylaşmadığı Müslüman ülkelerden birkaç yetkiliyle görüştüm" diye ekledi.

Bir aydan kısa bir süre önce Cohen, ofisinin eski Libya dışişleri bakanı Najla Mangoush ile Roma'da görüştüğünün ortaya çıkmasının ardından Libya ile büyük bir diplomatik kriz başlattı . Bu açıklama, Kuzey Afrika ülkesinde kitlesel protestolara yol açtı ve Mangoush'un görevden alınmasına ve Londra'ya kaçmasına yol açtı.

Cohen'in Cuma günü yaptığı röportaj, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun New York'taki BM Genel Kurulu'nda (UNGA) Tel Aviv'in Suudi Arabistan'la ilişkileri normalleştirmenin “ doğrultusunda ” olduğunu iddia ettiği konuşmasının hemen ardından geldi.

Bu haftanın başlarında Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman (MbS) , Netanyahu'nun sözlerini yineledi ve normalleşme anlaşmasının her geçen gün "yaklaştığını" söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı