Siyonist  İşgalci Yerleşimcileri İç Savaş Korkusu Sardı ! Şok Anket Sonucu

Siyonist İşgalci Yerleşimcileri İç Savaş Korkusu Sardı ! Şok Anket Sonucu

İsrail gazetesi "Maariv", yerleşimcilerin %58'inin "İsrail"de gerçek bir iç savaştan korktuğunu gösteren bir anket yayınladı.

Siyonist İsrail gazetesi "Maariv" tarafından yayınlanan bir anket, yerleşimcilerin %58'inin gerçek bir iç savaştan korktuğunu gösterdi.

Yapılan Anket, "İsraillilerin yalnızca% 38'inin gerçek bir iç savaştan korkmadığını ve% 4'ünün sorunun cevabını bilmediğini" gösterdi.

Örneklerin dağılımında mevcut "bir iç savaşla ilgili en büyük endişenin, mevcut koalisyonun partilerine oy vermeyenlerin ,% 76' ulaşan muhalefet seçmenleri arasında olduğu belirttildi.

17 Temmuz'da Maariv, yerleşimcilerin %45'inin öngörülebilir gelecekte İsrail'de şiddetli bir iç savaş çıkma olasılığının yüksek olduğuna inandığını gösteren bir kamuoyu yoklaması da yayınladı.

Anket, Likud seçmenlerinin %43'ünün "ulusal birliği güçlendirmek" için yargı değişikliklerinin terk edilmesi gerektiğine inandığını, yanıt verenlerin %70'inin ise seçilmiş yetkililerin evlerinin önünde yapılan gösterilerin meşru olduğuna inandığını ortaya koydu.

Ulusal ve dini partiler koalisyonu ile Netanyahu liderliğindeki Likud partisinin ortaya koyduğu yargı yasalarında değişiklik yapma ve yargıyı zayıflatma planı, benzeri görülmemiş protestolara yol açtı ve İsrail'i büyük bir siyasi krize sürükledi.

"İsrail"de "iç savaş" söylemi İsrail işgalinin ardından arttı "Knesset" yargı değişiklikleri çerçevesinde "makul argüman"ın düşürülmesini onayladı , üçüncü okumada oy çokluğuyla gerçekleşti 64 milletvekili, muhalefetin ardından oturumdan çekildi.

KAYNAK:TEVHİDHABER.COM