Siyonist Gazete : Ben Gvir'in   Filistin'e Uyguladığı  Yaptırımlar Arabulucu Olan Mısır'ı Zorda Bırakıyor

Siyonist Gazete : Ben Gvir'in Filistin'e Uyguladığı Yaptırımlar Arabulucu Olan Mısır'ı Zorda Bırakıyor

Gazete: Filistine uygulanan yaptırımlar Mısır arabuluculuk görevinin zorluğunu artırıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Siyonist Yedioth Ahronoth gazetesi Pazar günü bir Arap kaynağından alıntı yaparak şunları söyledi: İsrail Kabinesi tarafından Filistinlilere uygulanan yaptırımların ardından Mısır, İsrail ile Gazze'deki Filistinli gruplar arasındaki arabuluculuk mekanizmasında zorluklar yaşıyor.

Siyonist gazetesinin aktardığı Arap kaynağa göre, "Arabuluculuk konusunun ayrıntılarına hakim Arap siyasi kaynakları, İsrail'in Filistin Yönetimi'ne yönelik yaptırımlara ilişkin kararlarının Kahire ile İsrail arasındaki durumu karmaşık hale getirdiğini ve Mısır'ın arabuluculuk misyonunu zora sokacağını söyledi.

Gazete ayrıca, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El-Sisi arasındaki görüşmenin ardından Mısır hükümetinin kendisini "utanç verici bir durum" içinde bulduğuna da değindi. Haabere göre görüşmede Netanyahu, Mısır cumhurbaşkanına durumu tırmandırmamak ve sakinliğini korumak ve Bakan Ben Gvir'in El Aksa'ya saldırmasına izin vermiyeceğine dair söz verdi. Ancak tam olarak iki gün sonra, Bern Gvir ağır koruma ordusu altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.


Aynı gün Ben Gvir, "Hükümetimiz Hamas'ın tehditlerine boyun eğmeyecek. Kudüs İsrail için en önemli yer ve Yahudiler Aksa'ya girecek ve tehdit edenlere demir elle muamele edilmelidir" dedi. ."

Bu bağlamda Mısır'da İsrail ile ilişkilerden sorumlu yetkililer, Mısır cumhurbaşkanının Ben Gvir yönetimi altında maruz kaldığı utançtan duydukları memnuniyetsizliği dile getirdiler.

Netanyahu ile Sisi arasındaki görüşme geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşti. Başbakanlık Ofisi'ne göre Mısır Cumhurbaşkanı, Netanyahu'yu yeni hükümetin kurulmasından dolayı kutladı. Bildiride ayrıca iki liderin Mısır ile İsrail arasındaki ikili ilişkileri uluslararası ve bölgesel arenadaki gelişmeler de dahil olmak üzere her düzeyde ilişkileri güçlendirme arzusunu dile getirdikleri belirtitiler