Siyonist Ehud Barak: Acele Etmemiz Lazım, Destek Azaldı

Siyonist Ehud Barak: Acele Etmemiz Lazım, Destek Azaldı

Ehud Barak: Hamas'la yüzleşmek için fazla zamanımız yok

Siyonist rejimin eski başbakanı, "İsrail'in Gazze saldırısına" ilişkin kamuoyunun değişmesi nedeniyle bu rejimin sadece birkaç hafta içinde "Hamas'ı yok edebileceği" uyarısında bulundu.

Siyonist rejimin eski başbakanı ve eski savunma bakanı "Ehud Barak", Politico'ya verdiği röportajda Amerikalı yetkililerin Gazze savaşıyla ilgili açıklamalarının son günlerde değiştiğini ve insani ateşkes taleplerinin değiştiğini söyledi

Hamas'ın işgal altındaki topraklarda bu rejimin mevzilerine saldırmasıyla başlayan Batılı toplumların Siyonist rejimle iş birliğinin giderek azalmasından duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Ehud Barak şunları söyledi: Görüyorsunuz ki fazla zamanımız kalmadı. Yakında Gazze'ye saldırı nedeniyle Amerikalılarla başımızın belaya gireceği açık. Washington taleplerini bize dikte edemez ama İsrail'in güvenliğinin ana garantörü Amerika'dır ve önümüzdeki iki üç hafta içinde onlarla bir anlaşmaya varmamız gerekiyor dedi.

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde yaptığı seçim konuşmasında "insani bir duraklamanın" gerekliliğini vurguladı. Ayrıca Gazze savaşının başlangıcından bu yana işgal altındaki toprakları dört kez ziyaret eden Anthony Blinken, Siyonist rejimin sivil kayıpların azaltılmasına öncelik vermesi gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı