Siyonist  Diplomat Afrika Birliği Zirvesinden Kovuldu

Siyonist Diplomat Afrika Birliği Zirvesinden Kovuldu

Afrika Birliği liderlerinin zirvesinden bir İsrailli diplomat ihraç edildi

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Cumartesi günü Addis Ababa'da düzenlenen 36. Afrika Birliği devlet başkanları zirvesinden İsrailli bir diplomatın ihraç edildiğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı, resmi yayın kuruluşundan yapılan açıklamada, bakanlığın Afrika İşleri Başkan Yardımcısı Sharon Bar Lee'nin Etiyopya'nın başkentinde Afrika Birliği zirvesinin yapıldığı salondan ihraç edildiğini bildirdi.

Bakanlık, "Bar Lee, giriş rozeti olan bir gözlemci statüsüne rağmen sınır dışı edildi" diye ekledi ve "olayı ciddi bir şekilde incelediğini" belirtti.

Cezayir ve Güney Afrika, daha fazla ayrıntı verilmeden olayın arkasında olmakla suçlandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, "Afrika ülkelerini, Afrika Birliği'ne ve tüm kıtaya zarar veren bu eylemlere karşı durmaya" çağırdı.

Cezayir ve Güney Afrika'dan İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın suçlamalarıyla ilgili olarak (12:05 GMT) kadar hemen bir açıklama yapılmadı.

Cumartesi günü ilerleyen saatlerde, Filistin Başbakanı Muhammed Shtayyeh'in de Addis Ababa'daki "İsrail'in iki devletli çözüme yönelik tek taraflı ve yıkıcı adımları ışığında Filistin davasına desteği seferber etmeyi" amaçladığını söylediği Afrika zirvesine katılması planlanıyor. "

İbrani gazetesi Yedioth'a göre, Temmuz 2021'de İsrail'e, kıtadaki 55 ülkenin tamamını içeren bir kuruluş olan Afrika Birliği'nde, Cezayir ve Güney Afrika liderliğindeki Afrika ülkelerinden eleştirilere yol açan bir hareketle gözlemci devlet statüsü verildi.

Gazeteye göre, "İsrail, Afrika'da kalkınma, ticaret ve yardım alanlarında çok ve çeşitli işbirliği ilişkilerinin bulunduğu 46 ülkeyle ilişkiler sürdürüyor."

Kaynak:Haber Kaynağı