Siyonist Cumhurbaşkanı Herzog'dan  Dünyadaki Bütün Siyonistlere "Birlik Olun" Çağrısı

Siyonist Cumhurbaşkanı Herzog'dan Dünyadaki Bütün Siyonistlere "Birlik Olun" Çağrısı

İsrail cumhurbaşkanı “küresel Yahudi diyaloğu” çağrısında bulundu

İşgalci İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog Cuma günü, tartışmalı "yargı reformu" yasaları paketiyle ilgili iç anlaşmazlıkların devam ettiği bir dönemde, Roş Aşana'nın gelişiyle birlikte "küresel Yahudi diyaloğu" çağrısında bulundu.


Herzog'un dünyadaki Siyonist Yahudi topluluklarına mesaj gönderdi

Herzog "Farklılıklarımız acı verici olsa da, bunlar aynı zamanda önemli bir gerçeğe de işaret ediyor: Hepimiz Yahudi halkımızı ve sevgili Yahudi ve demokratik İsrail Devleti'ni derinden önemsiyoruz" dedi

Buna göre İsrail Devlet Başkanı, kendi ofisi tarafından Yahudi Ajansı ve Dünya Siyonist Örgütü ile iş birliği içinde başlatılan "Kol Haam - Halkın Sesi" başlıklı bir girişim aracılığıyla, anlaşmazlığı gidermek için "küresel Yahudi diyaloğu" düzenlenmesi çağrısında bulundu.


"Sizleri kapsayıcı, canlı ve güçlendirici, aynı zamanda ortak geleceğimiz ve ortak günümüz için Yahudi halkının ulus devletini de etkileyen küresel bir Yahudi sohbeti yaratmaya çağırıyorum. ” dedi


Geçen Ocak ayından bu yana İşgalci İsrail, hükümetin yargı, yasama ve yürütme yetkileri arasındaki dengeyi bozduğu "yargı reformu" yasa paketine karşı bir protesto dalgasına tanık olurken, muhalefet bunun "İsrail'i bir diktatörlüğe dönüştürdüğünü" söylüyor.


İsrail Cumhurbaşkanı, etkileri dünya çapındaki İsrail topluluklarına ulaşan, farklılıkları sona erdirecek uzlaşmacı bir çözüme ulaşmak için defalarca hükümet ile muhalefet arasında arabuluculuk yapmaya çalıştı.


İsrail, dünya çapında 15 milyon Yahudi'nin bulunduğunu ve bunların yarısının İsrail'de yaşadığını tahmin ediyor.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı