Sisi'nin İlk Seferi Moskova'ya...

Sisi'nin İlk Seferi Moskova'ya...

Mısır darbesinin mimarı Sisi, ilk yurtdışı ziyaretini bugün Rusya'ya düzenledi, Sisi'ye ülkenin Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi eşlik ediyor

Darbe Generali Abdulfettah el Sisi, Muhammed Muursi hükümetini yaptığı darbe sonrasıi ilk yurt dışı ziyaretini Rusya’ya gerçekleştiriyor. Sisi ve ülkenin Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi bugün Moskova’ya sürpriz bir ziyaret düzenledi.

Mısır ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada iki bakanın da Rus mevkidaşları ile bir araya gelecekleri bildirildi. Ziyaretin hedefinin iki ülke arasındaki ikili ilişkileri ele almak olduğu belirtildi.

Sisi’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili tartışmaların devam ettiği bir ortamda gerçekleştirilen Moskova ziyareti dikkat çekti.

Mursi’ye karşı yapılan askeri müdahale konusunda Sisi’ye destek veren Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi petrol zengini Körfez ülkeleri, Sisi’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığına olumlu yaklaşmıyor. Sisi’nin Cumhurbaşkanlığına adaylık için Rusya’dan destek talep edeceği tahmin ediliyor.

Bazı gözlemciler Cumhurbaşkanlığını kazanması durumunda Mısır’ın Etiyopya, Gazze, Libya ve Sudan gibi ülkelerle savaşa girebileceğini öngörüyor.