Şiraz'da  Meydana Gelen Saldırı Hakkında Yeni Gelişme

Şiraz'da Meydana Gelen Saldırı Hakkında Yeni Gelişme

İran güvenlik güçlerinin dün gece faillerden birini tutuklamasının ardından Şiraz'da Ahmed bin Musa'nın türbesine düzenlenen terör saldırısına karıştıklarından şüphelenilen 4 kişi tutuklandı.

Pazartesi günü İran Fars Valiliği başkanı Kazım Mousavi, Ahmed bin Musa Al-Kadhim'in türbesine düzenlenen terör saldırısına karıştıklarından şüphelenilen dört kişinin tutuklandığını duyurdu.

El Musavi, saldırıyla ilgili gelişmelere ilişkin olarak, türbede ateş etmeye başlayan asıl teröristin hemen tutuklandığını sözlerine ekledi.

Daha önce özel dedektiflerin kazayı araştırmak üzere Ahmed bin Musa Al-Kadhim'in türbesine geldiği ve şu anda olayı yakından takip ettikleri, kazanın faillerinin tutuklanması ve soruşturulması için yetkililerin görvelendirildiği duyurulmuştu

İran'ın güneyindeki Şiraz kentinde dün Pazar günü Ahmed bin Musa El-Kadhim'in türbesine düzenlenen silahlı terör saldırısında çok sayıda şehit ve yaralı olması dikkat çekicidir .

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi de dün Pazar günü ülkedeki güvenlik yetkililerine terör saldırısına karışanların kimliğinin ortaya çıkarılması ve yaralıların tedavi edilmesi için tüm tıbbi imkanların kullanılması yönünde talimat verdi.

Tahran'daki Al-Mayadin muhabiri , İran televizyonunun Şiraz'daki Ahmed bin Musa el-Kadhim türbesine yapılan saldırıyı tekfirci terörist örgüt IŞİD'in üstlendiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı