Seyyid Nasrallah'dan Önemli Açıklamalar

Seyyid Nasrallah'dan Önemli Açıklamalar

Seyyid Nasrallah: İsrailliler direnişin gücünün ve samimiyetinin farkında

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, "Şehitler Günü" münasebetiyle yaptığı konuşmada, şehitlerin başarılarından birinin "Lübnan'daki Amerikan kuşatmasının tamamını engellemek" olduğunu söyledi.

Bugün Perşembe günü Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Şehitler bizim için muazzam bir manevi, ahlaki, duygusal, kültürel ve entelektüel zenginliktir" dedi.

Seyyid Nasrallah, "Yıllardır aleyhimize devam eden medya gürültüsünün aksine, şehitlerin başarılarının bizim için somut olduğuna" dikkat çekerek, bunların en önemlilerinin "toprağın kurtuluşu, " olduğunu açıkladı.

"Şehitlerin başarılarından birinin, yendiğimiz bölgedeki Amerikan tekfirici projesiyle yüzleşmek olduğunu" vurgulayarak, "Suriye'nin zaferinin Araplar tarafından tanınması ve yüzlerce Arap milyarlarının harcandığı projenin yenilgisinin göstergesi dedi

Seyyid Nasrallah şehitlerin başarılarıyla ilgili konuşmasına devam ederek, bunlardan birinin "halen planlanmakta olan iç savaşı önlemek" ve "Amerika'nın Lübnan'ı tamamen kapatmasını engellemek" olduğunu açıkladı.

Nasrallah, "İsrail manevralarının Lübnan'ın Celile'deki yerleşimlere saldıracağı korkusunu yansıttığını" da sözlerine ekledi.

Nasrallah İsrailliler direnişin gücünün, samimiyetinin, yüksek statüsünün ve stratejik zekalarının öneminin farkındalar" diye ekledi, "eğer direniş kuzey Filistin'e ve Celile'ye girerse, bunun işgal üzerinde çok büyük yankıları olacaktır. dedi

Nasrallah, " İsrail'in ilk kez varoluşsal kaygı yaşadığını ve normalleşme yolundan nefes almaya çalıştığını vurgulayan Nasrallah, " İsrail'in normalleştiği tüm ülkeler bunu bildikleri halde onu koruyamayacaklarını" kaydetti.

Nasrallah, "İsrail'in tutsaklara ve Filistinlilere yönelik artan şiddeti bir güç işareti değil, daha çok bir endişe ve panik işaretidir" dedi.

Seyyid Nasrallah: Lübnan Amerikan baskısı ile karşı karşıya kalabilir

Seyyid Nasrallah, "Lübnan'ı henüz Amerikan etkisinden ve hegemonyasından kurtaramadık" dedi ve "Lübnan henüz Amerikan etkisinden çıkmadı ama mutlak bir hegemonya yok" dedi.

Nasrallah, Lübnan'ın "yıllardır baskı altında olduğunu ve Trump yönetimi sırasında bu baskının iki katına çıktığını" belirterek, "Şehitlerimizin başarıları nedeniyle Lübnan'ın Amerikan baskısı ile karşı karşıya kalabileceğini" vurguladı.

Seyyid Nasrallah, "Amerikalıların kendilerinin Marib'in kurtarılmasının Suudi Arabistan için büyük bir yenilgi olduğunu doğruladığını" vurguladı ve " Suudi ve İran müzakerelerinin Lübnan'ı herhangi bir açıdan ele almadığını" da sözlerine ekledi.

Seyyid Nasrallah Suudi Arabistan'a hitaben yaptığı konuşmada, "Savaşı durdurmak istiyorsanız, bunun tek yolu ateşkesi kabul etmek ve kuşatmayı kaldırmaktır" dedi