Seyyid Nasrallah: Yeni Lübnan Devlet Başkanı Direnişe Asla Karşı Gelemez

Seyyid Nasrallah: Yeni Lübnan Devlet Başkanı Direnişe Asla Karşı Gelemez

Seyyid Nasrallah: Yeni Lübnan Devlet Başkanı Direnişe Asla Karşı Gelemez, İran Her zamankinden daha güçlü

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Cumartesi günü ABD'nin Lübnan'daki ilgili yetkililere arabuluculuk ilkelerini özetleyen yazılı bir teklif gönderme hareketini vurguladı ve bunu Siyonist ile anlaşmazlığa barışçıl bir çözüme ulaşma yolunda olumlu bir adım olarak nitelendirdi.

Müzakerelerdeki herhangi bir ABD-İsrail tavizinin, Washington ve Tel Aviv'in cömertliğine değil, Lübnan'ın Direniş tarafından temsil edilen gücüne atfedildiğini vurguladı.

Seyyid Nasrallah, Lübnan'ın deniz haklarına ve kaynaklarına kavuştuğunda ekonomik kriziyle baş edebileceğini ve hiçbir zaman uluslararası yardıma ihtiyaç duymayacağını belirtti.

Ulusun haklarını elde etmek için siyasi, medya ve askeri mücadelenin rolünü vurgulayan Seyyid Nasrallah'a göre Lübnanlılar, ulusal birliğe, güce ve birliğe güvenerek deniz gazını çıkarabilir dedi

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Hizbullah Genel Sekreteri, parlamentonun yeni cumhurbaşkanını seçme oturumunu önemli bulduğunu belirterek, yaşananların hiçbir siyasi parti ve ittifakın çoğunluğa sahip olmadığını kanıtladığını da sözlerine ekledi.

Yakın zamanda yeni bir cumhurbaşkanı seçilmesi çağrısında bulunan Seyyid Nasrallah, milletvekillerinin asla Direniş'e meydan okumayı planlayan bir cumhurbaşkanı seçmemeleri gerektiğini vurguladı.

Seyyid Nasrallah, cumhurbaşkanlığı seçim dosyasının gelişimi ne olursa olsun yeni bir hükümet kurmanın öneminin de altını çizdi.

Seyyid Nasrallah, Lübnan makamlarını, kaçak göçmenleri ölümlerine taşıyan “ölüm tekneleri” hakkındaki gerçeği ortaya çıkarmaya çağırdı ve tekneleri Suriye'nin Tartus açıklarında alabora olduğunda öldürülen şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Bu bağlamda Seyyid Nasrallah, göçmenlerin bir kısmını kurtarmak ve şehitlerin cesetlerini iade etmek için büyük çaba sarf eden Suriye makamlarına teşekkür etti.

Uluslararası ilişkiler

Hizbullah Şefi, ABD yönetiminin Ukrayna'yı Rusya ile savaşmaya zorladığını ve Washington'un Zelemsky'nin NATO'ya katılma talebini reddetmesinin altını çizdiğini söyledi.

Sayyed Nasrallah'a göre ABD, Ukrayna ve Avrupa'nın çatışmanın meyvelerini ve kazanımlarını toplamak için Rusya ile savaşmasını istiyor.

İran

İslami Direniş Lideri, IŞİD'in bir terörist grup olarak değil, bir yönetim sistemi olarak ortadan kaldırıldığını kaydederek, ABD güçlerinin her zaman mağlup militanları çekildikleri bölgelerden Afganistan'a kaydırdığını da sözlerine ekledi.

Seyyid Nasrallah, IŞİD'li teröristlerin masum sivilleri öldürmek için her hafta intihar bombacıları göndererek korkunç bir suç işlediğini, uluslararası toplumun, medya kuruluşlarının ve sosyal medya sitelerinin bu tür vahşeti görmezden geldiğini sözlerine ekledi.

Saygınlığı, İranlı bir kadının belirsiz ölümünün, birkaç gün önce 50 şehidin ölümünü göz ardı eden küresel bir haykırışa neden olduğunu kaydetti.

Seyyid Nasrallah, uluslararası hareketin İslam Cumhuriyeti'ni ve rejimini hedef alma bağlamında geldiğini ve bu amaca ulaşmak için belirsiz olaylardan yararlanıldığını da sözlerine ekledi.

Hizbullah Lideri, ABD'nin Lübnan, Suriye, Irak, Afganistan ve diğer ülkelerde korkunç vahşet işleyen IŞİD terör örgütünü kurma, finanse etme, eğitme ve destekleme konusundaki katılımını hatırlattı.

Seyyid Nasrallah, İran'ın direniş eksenindeki rolünün merkezi olduğunu yineleyerek, İslam Devrimi'nin galip gelmesinden bu yana İslam Cumhuriyeti'nin hedef alındığını ve politikacılarının ve bilim adamlarının suikasta uğramasına, Körfez tarafından finanse edilen ve dünya çapında desteklenen savaşa atıfta bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Nasrallah , İran'ın güçlü bir ulus olması nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nin İslam Cumhuriyeti'ne savaş açamayacağını ve ABD yaptırımlarının kayda değer bir sonuca ulaşamadığını vurguladı.

Seyyid Nasrallah, İmam Seyyid Ali Hamaney'in Erbain yas törenine bizzat katılmadan önce sağlık durumu hakkında düşmanca medya tarafından öne sürülen en son yalanı hatırlattı ve iddialarını ifşa etti.

Milyonlarca İranlı İslam Cumhuriyeti'ni desteklemek için sokaklara döküldüğünde, uluslararası medyanın sessizliğe başvurduğunu ve seslerini yükselttiğini de sözlerine ekleyen Seyyid Nasrallah, muğlak olayın ardından bazı gösterilere ve uluslararası medyaya yüzlerce hatta binlerce protestocunun katıldığını söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri, İran'ın sevenlerine İslam Cumhuriyeti'nin her zamankinden daha güçlü olduğuna dair güvence verdi ve ortalıkta dolaşan tüm söylentilere rağmen sakinleşme çağrısında bulundu.

Seyyid Nasrallah'a göre İran, Allah'a olan inancı, bilge lideri ve cömert insanları sayesinde çok daha tehlikeli olaylarla karşılaştı ve üstesinden geldi dedi

Seyyid Nasrallah, Batı ve Körfez medyasının her zaman İslam Cumhuriyeti'ne karşı kin beslediğini ve özellikle Irak halkına hitap ettiğini kaydetti.

Seyyid Nasrallah, Irak meselelerine karışmayacağını vurgulayarak, Iraklıları İran'ı şeytanlaştırmaya karşı uyardı.

Seyyid Nasrallah, Hizbullah'ın İslam Cumhuriyeti ile 400 yıllık ilişkisine dayanarak İran'ın bölge halklarından hiçbir şey istemediğini vurguladı.

Seyyid Nasrallah, İran'ın Iraklılar için fedakarlık yaptığını belirterek, İran'ın IŞİD terör örgütünün işgali üzerine Irak'ı nasıl desteklediğini hatırlattı.

Seyyid Nasrallah, "Normal bir insan, Irak'ta erkekleri, kadınları ve çocukları öldürmek için 5000 intihar bombacısı gönderen ve Irak'ı teröristlerden korumak ve ABD işgalinden kurtarmak için her şeyi yapan İran'ı düşman eden Suud'a nasıl yakınlık gösterir dedi

Seyyid Nasrallah, İran'ın Irak'ta sömürge planları olduğunu öne süren herkesin yalancı ve hain olduğunu vurguladı.

Seyyid Nasrallah da "Camp David anlaşması ve jeopolitik değişimler sonrası İran İslam Cumhuriyeti olmasaydı Lübnan, Filistin ve Kudüs nerede olurdu?" diye sordu.

Kaynak:Haber Kaynağı