Seyyid Nasrallah:  İsrail Haklarımızı İhlal Ederse Gerekeni Yaparız !

Seyyid Nasrallah: İsrail Haklarımızı İhlal Ederse Gerekeni Yaparız !

Seyyid Nasrallah: ABD Arabulucusu Vakit Kaybediyor, İsrail Düşmanı Lübnan'ın Deniz Haklarını İnkar Edecekse Gerginliğini yaparız

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Cuma günü yaptığı açıklamada, İran nükleer anlaşmasının kaderinin Lübnan'ın deniz sınırı çizim dosyasını etkilemediğini vurguladı ve İran ile dünya güçleri arasında devam eden müzakerelerin sonuçları ne olursa olsun İslami Direniş duruşunun değişmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Seyyid Nasrallah, Hizbullah'ın Bekaa'nın Janta bölgesinde yaptığı konuşmada , "Lübnan'ın petrol ve gaz kaynakları ve Kariş'teki tartışmalı bölge, nükleer anlaşmanın imzalanıp imzalanmamasından etkilenmeyecektir." dedi

Lübnan siyasi güçlerini haksız yere Hizbullah'ı deniz sınır dosyasını nükleer anlaşmaya bağlamakla suçlayarak eleştiren Seyyid Nasrallah, ABD'li arabulucu Amos Hochstein'ın zaman kaybettiğini ve kalan sürenin giderek kısaldığını da sözlerine ekledi.

“Lübnan haklarını güvence altına alırsa, sükunet sağlanacaktır; ancak Lübnan'ın hakları reddedilirse, tırmanış kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Nasrallah Ayrıca, İsrailli bir rakiple rekabet etmemek için BAE'deki bir MMA yarışmasından çekilen Lübnanlı genç atlet Charbel Abou Daher'i de selamladı.

Seyyid Nasrallah, duruşundan gurur duyduğunu ifade etmek için Charbel ve ailesine hitaben yaptığı konuşmada, "Bu kahramanca duruş direnişin yönlerinden biri ve Lübnan direnişinin sağlam olduğununun bir göstergesi dedi.