Şeyh  Kasım: Filistin Direnişi Yeni Yollar Buluyor

Şeyh Kasım: Filistin Direnişi Yeni Yollar Buluyor

Şeyh Kasım: Filistin direnişi düşmanla mücadelede yeni bir yol bulmayı başardı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Naim Qassem, Filistin direnişinin Siyonist düşmanla mücadele sürecinde yeni bir yol yaratmak için "Kudüs'ün Kılıcı" savaşında başarılı olduğunu değerlendirdi.

Al-Manar web sitesi, Şeyh Qassem'in bugün, Cumartesi günü Beyrut'ta düzenlenen 11. oturumunun açılış konuşmada şunları söyledi: çünkü Direniş aracılığıyla Filistin'in kurtuluşunu sağlayabiliriz." Başka herhangi bir çözüm zaman kaybıdır." dedi

Filistin davası uğruna önerilen tüm siyasi seçeneklerin zaman kaybı olduğunu ve işgale genişleme fırsatı vermeye çalıştığını açıkladı.

Bu işgal Filistin ile sınırlı değil, Arap ve İslam dünyamıza değil tüm dünyaya yayılıyor, çünkü varlığı kriz yaratan bir varlık ve işgaldir” dedi.

Siyonist işgalin varlığının bölgede ve dünyada büyük bir kriz oluşturduğunu vurguladı.

Filistin davasına dayatılan herhangi bir siyasi seçim hiçbir zaman doğru ve sağlam bir seçim olmamıştır ve kim (İsrail'i) yalnızca Filistin'in sorunu olarak görürse yalancıdır, çünkü (İsrail) her dürüst insan için bir sorundur dedi.


Tüm siyasi seçeneklerin işgali sürdürmenin ve Filistin davasına darbe vurmanın bir parçası olarak önerildiğine dikkat çekti.

Şeyh Kasım , Siyonistlerin Lübnan'a savaş başlatma tehditlerine ilişkin olarak, bu tehditlerin içerikten yoksun olduğunu ve Hizbullah olarak bizler, özellikle işgal liderlerinin çok iyi bildiği gibi, herhangi bir siyasi haberi herhangi bir endişe veya korku duymadan okuruz, dedi.Ayrıca Şeyh Kasım bu tehditlerin iç cepheye yöneltildiğini ve toplumun Seyyid Hasan Nasrallah'a inandığını ama diğer liderlere inanmadığını söyledi.

"Biz her zaman hazır durumdayız ve manevra zamanıyla birlikte Hizbullah'ta tam teyakkuz halindeydik, çünkü her an (İsrail) savaşa karar verebilir" dedi.

Arap-Siyonist normalleşme ile ilgili olarak, Körfez normalleşme ülkelerini ve onları takip edenleri, yöneticileri Filistin davasına ihanet eden ve halklarına, bölgeye ve Kudüs'e karşı büyük bir suç işleyen ülkeler olarak değerlendirdi

Kasım Bunları bize ifşa eden ve Filistin davası için onlara güvenemeyeceğimizi, aksine direnişe ve silahlara güvenmenin Filistin davasının bileşenlerinden biri olduğunu bize temin eden Allah'a hamd olsun" dedi.

Kasım Filistin davasının ana bileşeninin ve direnişinin mücadele eden Filistin halkı olduğunu açıkça belirtti.