Selefi Nur Partisi'nden Utanç Verici Karar

Selefi Nur Partisi'nden Utanç Verici Karar

Mısır'da Selefi eğilimli partilerin en büyüğü olan Nur Partisi, cumhurbaşkanlığı seçiminde darbe lideri Abdulfettah Sisi'yi destekleyeceğini açıkladı.

Tevhidhaber.com

Mısır'da seçimin zaten kazananı belliyken kirli ve kanlı bir tiyatroya sahip çıkan ve ne olduğu bilinen selefilerden utanç verici bir kararla Katil Sisi'yi destekleyeceklerini açıkladı. Alınan bu kararla İhvan yetkililerinin Selefi Nur Partisinin rejim tarafından İhvan'a karşı kurulmuş kukla bir parti olduğu yönündeki tespitinin ne kadar isabetli ve doğru olduğu ortaya çıkmış oldu.

Parti Genel Başkanı Yunus Mahyun, yüksek kurulda yapılan görüşmenin ardından, cumhurbaşkanı adayları Hamdin Sabbahi ve Abdulfettah Sisi arasında oylama yapıldığını ve toplantıdan Sisi’nin desteklenmesi kararının çıktığını söyledi. Nur Partisi, darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kazandığı 2012'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde, Güçlü Mısır Partisi Genel Başkanı Abdulmunim Ebu'l Futuh'u desteklemişti. Nur Partisi, 3 Temmuz’da Müslüman Kardeşler’in tasfiye edildiği ve Muhammed Mursi’nin devrildiği darbeye ve daha sonra darbe yönetiminin hazırladığı, referandumla kabul edilen yeni anayasaya da destek vermişti.