Selçuk Bayraktar Siyasete  Açık Kapı Bıraktı

Selçuk Bayraktar Siyasete Açık Kapı Bıraktı

Selçuk Bayraktar "Siyasete girecek misiniz" sorusuna yanıt verdi.

Ankara’da düzenlenen ilk TeknoFest’in açılış etkinliğinde Patronlar Dünyası’nın yayın yönetmeni Toygun Atilla’nın sorularını yanıtlayan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin yanıtını merak ettiği “Politikaya girecek misiniz?” sorusuna yanıt verdi.

“Ne gerekiyorsa, mücadele neyi gerektiriyorsa onu yapacağız” diyen Bayraktar, siyasete girmeyi hiç hayal etmediğini belirten belirterek şöyle konuştu:

“Ama şu hayalim hep oldu; çocukken babam beni ufak bir uçakla uçmaya götürmüştü. Teknofest’ten daha ufak bir etkinlikti. Pilot olma hayalim oldu, model uçaklarla tanıştım ufacık yaşta. Babam yurtdışında mühendislik yapmıştı… Sonrasında ülkemizin havacılık sanayini kurma hayalim oldu daha ileri yaşlarda. Daha sonra robot uçaklar yapma hayalim vardı."

‘Milli teknoloji hamlesi idealini’ gerçekleştirme yolunda sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Bayraktar, bu mücadele hakkında “Ne gerekiyorsa, mücadele neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Ama benim böyle bir hayalim yok” dedi.

Gazeteci Toygun Atilla, Bayraktar’a kurduğu son cümleyi hatırlatıp “Bir gün mücadele politikayı gerektiriyorsa politikaya da gireriz” gibi anlaşıldığını söyleyince Bayraktar, “Elbette yani mücadele bunu gerektiriyorsa burada biz korkup da geri dönecek değiliz ki” diye yanıt verdi.