Selamun aleykum Gaziantep ve Kilis, biz geldik

Sevgili Gaziantepliler, Sevgili Kilisliler; sabah-ı şerifleriniz hayrolsun. 16 Temmuz Gençlik Hareketi'nin düzenlediği Suriye etkinlikleri için Türkiye'nin dört bir yanından size misafir geldik. Bugün saat 10:00'da Gaziantep Üniversitesi'nin bitimindeki Burç Kavşağı'nda toplanıp Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na hareket edeceğiz ve saat 12:00 itibarı ile Suriye sınırında kanlı Baas diktatörlüğünü protesto edip devrimci Suriyeli kardeşlerimize selam yollayacağız inşaallah. Siz de bize katılacaksınız, değil mi?

Bekliyoruz.

ŞAM-İSTANBUL KURTULUŞ KÖPRÜSÜ

Biz Gaziantep ve Kilis'te Suriye Devrimi'ni selamlamak için toplanırken, devrimin temsilcileri de Şam ve İstanbul'da "Suriye Milli Kurtuluş Konferansı" için toplanacaklar. İki kardeş şehirdeki toplantılar aynı konferansın iki ayağını teşkil edecek. Canlı yayın vasıtasıyla Şam'daki katılımcılar İstanbul'dakileri, İstanbul'daki katılımcılar da Şam'dakileri görebilecekler ve duyabilecekler.

Bu konferans, bazı Suriyeli rejim muhaliflerinin daha evvel Antalya ve Şam'da düzenlemiş oldukları toplantılardan farklı. Antalya'daki toplantıya katılanlar daha ziyade muhaceretteki muhaliflerdi. Devrimi destekleyen ama devrimi temsil etmeyen kimseler. Zaten kendileri de yayınladıkları sonuç bildirgesinde bunu ifade ettiler. Şam'daki toplantı da doğrudan doğruya devrimcilerin değil, devrimi destekleyen entelektüellerin toplantısıydı. "Akan kanı nasıl durduracağız?", "Kışkırtılan kardeş kavgasının (mezhep çatışmalarının) önüne nasıl geçeceğiz?", "İstibdat rejiminden nasıl kurtulacağız?", "Suriye toplumunun bütün kesimlerini tatmin edecek bir düzeni nasıl kuracağız, yeni devletin esasları neler olacak?" gibi soruların cevaplanmaya çalışılacağı Suriye Milli Kurtuluş Konferansı'nda ise devrimciler (Der'a'da, Hama'da, Humus'ta, Deyrizzor'da... kitleleri yönlendirenler, rejim aleyhtarı gösterileri organize edenler) bizzat yer alacaklar. Tabii, 'sahada' bulunmamakla beraber devrim hareketine destek veren alimler, aydınlar, kanaat önderleri, farklı toplumsal kesimlerden temsilciler de konferansta hazır bulunacaklar. Sünni, Alevi, Şii veya Dürzi... Arap, Kürt, Türkmen veya Süryani... Müslüman veya Hıristiyan... "Ben bu rejime karşıyım, işkence ve cinayetlere tahammül edemiyorum, hürriyet ve adalet istiyorum" diyen herkes davet edilmiş.

Suriye Milli Kurtuluş Konferansı şimdiden hayırlı olsun.

 

yenişafak

Bu yazı toplam 1768 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar