'Selam-Tevhid' Kumpas Davasında Yeni Gelişme

'Selam-Tevhid' Kumpas Davasında Yeni Gelişme

FETÖ'nün masa başında uydurduğu ve kendi emel ve çıkarlarına tehdit olarak algıladığı ve herkesi üyesi yaptığı sözde Selam-Tevhid örgütü ile ilgili dinlemelerde yeni bir gelişme yaşandı.

Kamuoyunda sözde "Selam-Tevhid/ Kudüs Ordusu Terör Örgütü Soruşturması" olarak bilinen; siyasetçilerin, kamu görevlilerinin, iş insanlarının, gazeteci ve akademisyenlerin usulsüz dinlendiği soruşturmada o dönem İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ve ardından FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edilen komiser İlyas Turan, Silivri'de yakalandı. İlyas Turan tutuklanarak cezaevine yerleştirildi.

İstanbul Emniyeti; firari FETÖ üyelerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar kapsamında İstanbul Silivri'de bir operasyon düzenledi. Hakkında "Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olmak" suçundan yedi yıl altı ay, "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek" suçundan dört yıl 12 ay olmak üzere toplamda 12 yıl altı ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İlyas Turan, Silivri İlçesi'nde saklandığı adreste yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde komiserlik yaparken FETÖ bağlantısı tespit edilince meslekten ihraç edilen komiser İlyas Turan'ın, FETÖ tarafından; 2010-2014 yılları arasında yürütülen, yüzlerce mağdur ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarını, dernek ve vakıfları gerekçe olmadan terörle ilişkilendiren sözde "Selam-Tevhid/Kudüs Ordusu Terör Örgütü Soruşturması" kapsamında görev yaptığı ifade edildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasal işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ihraç komiser İlyas Turan tutuklanarak cezaevine yerleştirildi.(islamianaliz)