Şehid Haberi Var

Şehid Haberi Var

Balata kampına işgalcilerin düzenlediği saldırıda 3 Filistinli şehit oldu, 6 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Pazartesi sabahı Siyonist güçlerin Nablus'un doğusundaki Balata mülteci kampına düzenlediği saldırıda 3 Filistinli gencin şehit olduğunu, 6 kişinin de yaralandığını, bazılarının ağır yaralandığını duyurdu.

Filistin haber ajansı "Sama"ya göre, Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu üç şehit Fathi Cihad Abdulsalam Rizk (30 yaşında), şehit Abdullah Yusuf Muhammed Ebu Hamdan (24 yaşında), şehit Muhammed Bilal Muhammed Zeytun (32 yaşında).

İşgalci Sahargah ordusunun çok sayıda gücü bugün Balata mülteci kampına şiddetli silahlı çatışma ve çatışmaların ortasında saldırdı, bu da üç gencin şehit olması ve altı kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Görgü tanıkları, işgalci güçlerin keskin nişancılarını kampın yakınındaki bazı evlerin üzerine konuşlandırdığını ve ambulansların kampa girmesini ve yaralıların bir kısmını tahliye etmesini engellediğini bildirdi.

İşgal güçleri kamptan çekilmeden önce çok sayıda evi havaya uçurdu ve biri kız olmak üzere iki kişi şarapnelle yaralandı.

Görgü tanıklarına göre, işgalci güçler kamptaki askeri operasyonlar sırasında çok sayıda genci tutukladı.

Bu üç gencin Balata kampında şehit edilmesiyle birlikte Siyonist rejime bağlı işgalci güçler ve yerleşimciler tarafından vurulan şehit sayısı bu yılın başından (2023) bu yana Gazze Şeridi'nde 36'sı şehit olmak üzere 156 kişiye ulaştı. ve bunların 26'sı çocuktu.

Bu bağlamda İslami direniş hareketi Hamas, Nablus'un güneyindeki Balata kampında İsrail işgal güçleriyle çıkan silahlı çatışmada üç Filistinli savaşçının şehit olmasına taziyede bulundu.

Hamas şunları söyledi: Balata kampında bugün yaşanan suçlar veya katı İsrailli bakan Itamar Ben Guer'in Mescid-i Aksa'ya saldırısı ve işgalcilerin haftalık toplantısının düzenlenmesi de dahil olmak üzere İsrail işgalinin saldırganlığının ve suçlarının tırmanması Barak duvarının altından tünele giren hükümet, bu rejimin hesabını daha da ağırlaştıracaktır çünkü Filistin'in kutsal alanları bizim kırmızı çizgimizdir ve ona yönelik herhangi bir saldırı kesinlikle karşılıksız kalmayacaktır.

Bu hareket, dün Hawara'da bir İsrail askerinin yaralanmasıyla sonuçlanan gözetleme operasyonunun, Siyonist düşmanın Filistin ulusuna ve kutsal yerlere karşı işlediği suçlara ilk tepki olduğunu vurguladı.

Filistin İslami Cihat hareketi de Balata kampında üç Filistinlinin şehit olmasına başsağlığı diledi.

İslami Cihad : Düşmanın işlediği suçlar, halkımızın mübarek topraklarda akıp giden şehitler yolunda devam etme kararlılığını artırıyor ve direniş bu temiz kanın intikamını almaya hazır dedi

Kaynak:tevhidhaber