Sadr ve Maliki  Hükümet Kurmak için Görüştü

Sadr ve Maliki Hükümet Kurmak için Görüştü

Sadr ve Maliki'nin yakınlaşması.. Irak Cumhurbaşkanı, hükümet kurma konusundaki krizi sona erdirme girişimine desteğini açıkladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, Sadr hareketinin lideri Mukteda es-Sadr'ın ve "koordinasyon çerçevesinin" güçlerinin girişimine verdiği desteği dile getirdi; 4 ayı aşkın süredir devam eden hükümet kurma krizini çözmeyi kabul etti

Salih, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Engelleme ve anayasal engelleme durumunun üstesinden gelmek için siyasi inisiyatife çok değer veriyoruz" dedi.

Siyasi ittifakı Ekim seçimlerinde parlamentodaki en yüksek sandalyeyi (329 sandalyeden 72'sini) kazanan Sadr, dünden önceki gün Perşembe günü, Koordinasyon Çerçeve Güçleri başkanı ve Genelkurmay Başkanı ile bir telefon görüşmesi yaptı. Hukuk Devleti koalisyonu Nuri el Maliki ve hükümet kurma krizini ilk kez görüştüler.

Sadr, hükümeti iki dönem üst üste (2006-2014) yöneten Maliki'yi ülkedeki "yolsuzluk ve şiddet eylemlerinin yayılması" ve IŞİD'in Irak'ın üçte birini işgal etmesinden sorumlu tutuyor.

Irak parlamentosu üyesi Mishaan al-Jubouri Cuma günü yaptığı açıklamada, Bağdat'ın İngiltere büyükelçisi Cafer al-Sadr'ın bir sonraki hükümete başkanlık etmek için en olası aday olduğunu açıkladı.

Irak'ın İngiltere Büyükelçisi Cafer Sadr, Mukteda Sadr'ın kuzeni

Irak'ın İngiltere Büyükelçisi Cafer Sadr