Rusya'dan Rest

Rusya'dan Rest

İngiltere’nin dün Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne sunduğu Suriye hakkındaki karar taslağına sıcak bakmayan Rusya, Batılı ülkelere bir rest daha çekti.

Rusya 'dan 'savaşa girmeyeceğiz' açıklamasının ardından bunun tam tersi yönde çok kritik bir hamle geldi. Moskova, Akdeniz'e denizaltı avcısı ve kruvazör göndermeye karar verdi.


Rusya, Suriye 'ye muhtemel askeri müdahale düzenlemek için Akdeniz'de hazırlık yapan Batılı ülkelere rest çekerek, bölgeye kendi savaş gemilerini göndermeye karar verdi.


Interfax haber ajansının verdiği bilginin, Rus askeri yetkililerden elde edildiği belirtildi.




'BÖLGEDE AYAR YAPMAK GEREKİYOR'




Interfax haber ajansı, Rusya'nın Akdeniz'e iki gemi göndereceğini, 'Suriye'de yaşanan krizden dolayı bölgedeki donanma gücünün artırılacağını' belirtti. Rus ordusundan üst düzey bir yetkiliden alınan bilgiye göre, iki gemi birkaç gün içinde Akdeniz'e gönderilecek. Askeri yetkilinin, gemlerin 'bazı ayarlamalar yapılması gerektiğini' ifade ettiği belirtildi.


Rus Savunma Bakanlığı ise konu hakkında açıklama yapmadı.


RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Deniz Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada Akdeniz'de bulunan Rus savaş gemileri ile ilgili önceden planlanan rotasyonlar olduğu, yeni gidecek savaş gemilerinin Suriye'de yaşanan gelişmelerle bağlantılı olmadığı belirtildi.

Akdeniz'de yeni Rus savaş gemilerinin gidişi ile ilgili basında yer alan haberlerin değerlendirildiği açıklamada, "Rus savaş gemilerinin Akdeniz'de görev değişimleri Suriye'deki gelişmelerle doğrudan bağlantılı değil." ifadeleri yer aldı.