Rusya'da Suud'a Özel İHA Üretildi

Rusya'da Suud'a Özel İHA Üretildi

Rusya, BAE ve Suudi Arabistan iklimine uygun klimalı insansız hava araçları üretiyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Rusya, Samara'daki Korolev Üniversitesi'ndeki bilim adamları, gelecekte Suudi Arabistan ve BAE de dahil olmak üzere Orta Doğu'daki ülkelere tedariklerini artırmalarına izin verecek olan sıcak iklime dayanabilecek Rus insansız hava araçları geliştirdiler.

Ve Russia Today, üniversitenin Termal Motorlar Bölümü'nden bir profesör olan Dmitry Uglanov'un, "Üniversite bilim adamları, AURA Innovative Company'deki meslektaşlarıyla işbirliği içinde, sıcak iklim koşullarında çalışmak üzere tasarlanan Rus dronları için bir soğutma döngüsü geliştirdiler. " dedi

Uglanov, "AURA, insansız hava araçları üretiyor ve bunları Suudi Arabistan ve BAE de dahil olmak üzere diğer ülkelere tedarik ediyor" diye ekledi.

Bilim adamları, aynı kaynağa göre, sıfırın üzerinde 60 santigrat derece çevresel hareket koşullarında motorun kararlı çalışmasını sağlayan fan ve soğutma döngüsü için optimum özellikleri seçmelerine yardımcı olan dijital çalışmalar yaptılar.

Orta Doğu ülkelerinde yaz aylarında sıcaklığın sıfırın üzerinde 50 santigrat dereceye yaklaşması, ekipman ve cihazlar üzerinde ek baskı oluşturması dikkat çekicidir, bu nedenle bu ülkelerde soğutma döngüsünün geliştirilmesine yönelik bir karar alınmıştır.

Bilim adamları, fanın uzunluk ve genişliği için optimum değerleri ve kanatlarını yerleştirmek için en iyi açıyı belirlemeyi amaçlayan analitik bir çalışma yürüttüler, bu da kanatların verimlilik katsayısını artırmaya ve motorun gücünü yükseltmeye izin verdi.