Rus Ordusu Kiev'e Yaklaşıyor

Rus Ordusu Kiev'e Yaklaşıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus kuvvetlerinin Ukrayna askeri altyapısına ait 3.491 hedefi imha ettiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü General İgor Konaşenkov'a göre, Rus silahlı kuvvetleri son 24 saat içinde Ukrayna'ya 21 kilometre ilerledi.

Ayrıca Rus askerleri , Ukrayna'daki özel operasyon sırasında yaklaşık 3 bin 500 askeri hedefi imha etti .

"Operasyon sırasında Ukrayna askeri altyapısına ait toplam 3.491 nesne devre dışı bırakıldı. İmha edilenler: 123 insansız hava aracı, 1.127 tank ve diğer zırhlı savaş araçları, 115 çok namlulu roketatar sistemi, 423 sahra top ve havan topu, 934 birim özel askeri araçlar" dedi.

Bakanlık ayrıca Hava Kuvvetlerinin Vasilkov şehrinde bir askeri hava alanını ve Brovory bölgesindeki önemli bir radyo ve elektronik istihbarat merkezini imha ettiğini duyurdu.

Aynı zamanda, Ukrayna ordusu Cumartesi günü Facebook sayfasında Rus kuvvetlerinin Ukrayna'da ilerlediğini duyurdu ve başkent Kiev'in kuzey tarafındaki bir operasyonun kısmen başarılı olduğunu ortaya koydu.

İki gün önce Konaşenkov, Rusya silahlı kuvvetlerinin Ukrayna askeri altyapısının yaklaşık üç bin tesisini imha ettiğini detaylandırdı.

Konashenkov, son gün Rus güçlerinin beş insansız hava aracı ve bir Tochka-U füzesini düşürdüğünü belirtti. Aynı zamanda, Donetsk Halk Cumhuriyetleri (DPR) ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri (LPR) halk milisleri bir karşı saldırıda köyleri geri alıyor.

Sözcüye göre dün Volnovakha şehri DPR tarafından ele geçirildi.

Konashenkov, "Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin birimleri Volnovakha şehrini kurtardı." dedi ve üç yerleşim biriminin daha ele geçirildiğini de sözlerine ekledi.

Konaşenkov'a göre, DPR askerleri Mariupol'u kuşatmaya da devam etti.

Daha önce, Rusya Savunma Bakanlığı, Rus askeri güçlerinin Ukrayna'nın bölgesel merkezi Kherson'un kontrolünü tamamen ele geçirdiğini duyurdu .

Cuma günü, Konaşenkov, Batı tarafından gönderilen ve Kiev'de konuşlandırılan insan taşınabilir hava savunma sistemlerinin (MANPADS) sivil uçaklar üzerinde terör tehdidi oluşturduğu konusunda uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı