Ruhani: Azerbaycan'la Avrupa'ya açılacağız

Ruhani: Azerbaycan'la Avrupa'ya açılacağız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Azerbaycan ile geliştirecekleri işbirliği köprüleriyle Avrupa'ya açılmayı amaçladıklarını söyledi.

Azerbaycan'ın da İran üzerinden güney denizlere ve okyanuslara kapı aralayabileceğini belirten Hasan Ruhani,'' Birlikte bu dehlizi geliştirmeli ve iyi istifade etmeliyiz. Birbirimize destek vererek inşa edebileceğimiz Gazvin- Reşt ve Reşt- Astara demiryolu hattıyla Karadeniz'e, Avrupa'ya Rusya'ya birlikte açılabiliriz.''dedi.
Ruhani İran'ın Azerbaycan'ı birçok uluslararası teşkilatlarda memnuniyetle desteklediğini hatırlatarak Azerbaycan'ın da İran'ı özellikle uranyumun zenginleştirilmesi programı ve nükleer enerjinin barış amacıyla kullanılması konusunda verdikleri destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALANDI

Azerbaycan ve İran ilişkilerini geliştirmeye yönelik 4 konuda anlaşma imzalandı. İki ülke liderinin de hazır bulunduğu imza töreninde; yenilenebilir enerji, maliye bakanlıkları arasında işbirliği memorandumu, sahil güvenlik ve sınırların muhafazası, iletişim ve telekomünikasyon teknolojileri konusunda işbirliği anlaşmaları imzalandı. 
 
Kaynak : CİHAN