Reisi: İran Tehdit Politikasını Asla Kabul Etmez

Reisi: İran Tehdit Politikasını Asla Kabul Etmez

İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi, mevcut ABD hükümetinin önceki ABD hükümetinden pratikte farklı olmadığına inanıyor ve Washington tarafından uygulanan tehdit politikasını reddediyor.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi bugün Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkesinin "İran halkının çıkarlarını sağlayan her türlü müzakereyi desteklediğini" söyledi.

Raisi, yabancı ülke büyükelçilerine ve uluslararası kuruluşların temsilcilerine, "İran'ın tehdit politikasını asla kabul etmediğini" söyledi ve "mevcut ABD hükümetinin önceki ABD hükümetinden pratikte farklı olmadığını" kaydetti.

Raisi, ülkesinin müzakerelerden hiçbir zaman ayrılmadığını vurgulayarak, kapsayıcı bir heyet göndermenin "anlaşmaya varma arzumuzun kanıtı" olduğunu kaydetti. "Mevcut durumun, Amerika'nın vaatlerinden caymasının ve diğer bazı ülkelerin taahhütlerine uymamasının bir sonucu olduğunu belirtti

İran cumhurbaşkanı, bölgenin "terörizm, sistematik suç ve dış müdahaleden rahatsız" olduğunu ve "bölge ülkeleri arasında işbirliği olmadan sürdürülebilir güvenlik ve istikrar elde etmenin mümkün olmadığını" vurguladı.

Suriye ve Yemen'de barışı sağlamak ve Afganistan'da kapsayıcı bir hükümet kurmak İran hükümetinin öncelikleri arasında" dedi.

İran cumhurbaşkanı daha önce İran'ın Viyana müzakerelerinde ciddiyetini gösterdiğini ve ülkesinin önceliğinin yaptırımları kaldırmak olduğunu doğrulamıştı.