Reisi İran Halkı  ABD Yaptırımlarını Etkisiz Hale Getirdi

Reisi İran Halkı ABD Yaptırımlarını Etkisiz Hale Getirdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, Washington ve müttefiklerinin askeri tehdit ve yaptırım seçeneklerinde başarısız olduktan sonra başarısız bir istikrarsızlaştırma politikasına başvurduklarını söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi bugün Perşembe günü, İran halkının Amerikan askeri seçeneğini değersiz kıldığını ve yaptırım ve baskı politikasında başarısız olduğunu" vurguladı.

Raisi, Kazakistan'daki "SICA" konferansında, "Washington ve müttefikleri, askeri tehdit ve yaptırım seçeneklerinde başarısız olduktan sonra başarısız istikrarsızlaştırma politikasına başvurdu" dedi.

Raisi, "İran dış politikasını adalet, sağduyu, ahlak, özgürlük ve bağımsızlığı içeren ve toplu olarak halklar için refah ve onurun sağlanması anlamına gelen bir dizi insani temele dayandırdı" dedi.

İran Cumhurbaşkanı, "Terörizm ve aşırıcılıkla başarılı bir şekilde mücadele etmek, yerinden edilmiş ve Afgan göçmenlere sürekli destek sağlamak, Filistin'den Yemen'e mazlum halkları savunmak ve ülkelerin ulusal egemenliğini savunmak gibi örnekler görülebilir. Irak ve Suriye dahil olmak üzere, tek taraflılığa ve otoriterliğe her türlü karşı koymak ve ihtiyaç zamanlarında komşu ülkelere yardım etmek gerekir dedi

Dün, Çarşamba akşamı Raisi, SICA üye ülkelerinin Altıncı Zirvesi'ne katılmak üzere üst düzey bir siyasi ve ekonomik heyetin başında Kazakistan'ın başkenti Astana'ya geldi.