Putin, Askeri Harekatın Durdurulması için Şartları Açıkladı

Putin, Askeri Harekatın Durdurulması için Şartları Açıkladı

Putin, askeri harekatın durdurulması için şartlar belirledi. Ukrayna'da

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Rusya'nın 11 gün önce Ukrayna'daki askeri operasyonuna başlaması ve Kiev'in daha fazla yaptırım ve silah da dahil olmak üzere daha fazla Batı eylemi için baskı yapmasından bu yana, Ukraynalı mültecilerin sayısının Pazar günü 1,5 milyona ulaşması bekleniyordu.

Rus kuvvetleri başkent Kiev'e kuzeyden ve batıdan yaklaşıyor. Son raporlar, bombardıman, füze saldırıları ve hava saldırılarında düzinelerce insanın öldüğü kuzeydeki Chernihiv kasabasında yaygın bir yıkıma işaret ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumartesi günü Ukrayna'da özel harekat başlatma kararının kolay olmadığını söyledi, ancak Moskova'nın Donbass ihtilafını barışçıl yollarla çözmeye çalıştığını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'a, Rusya'nın Ukrayna'daki Donbass'ı savunmak için yürüttüğü askeri operasyonun ancak Ukrayna kuvvetlerinin savaşı durdurması ve Moskova'nın silahsızlanma konusundaki taleplerini uygulamayı kabul etmesi halinde askıya alınacağını söyledi.

Putin ayrıca Türk mevkidaşına Rus kuvvetlerinin "sivillerin güvenliğini sağlamak için mümkün olan her şeyi yaptığını" ve Rusya'nın "kesinlikle askeri altyapıya yönelik" olduğu söylenen "nokta vuruşları" olduğunu söyledi.