Prigozhin  Ölümü Hakkında Yeni Gelişme

Prigozhin Ölümü Hakkında Yeni Gelişme

Genetik testler kesin bir cevap veriyor ve Prigozhin'in özel uçağının kazasında öldüğünü resmen doğruluyor.ve kazanın nedenleri hakkında hiçbir bilgi yok

Rusya Soruşturma Komitesi Pazar günü yaptığı açıklamada, genetik test sonuçlarının geçen Çarşamba günü özel bir uçak kazasında ölen 10 kişinin kimliklerini doğruladığını ve bunların arasında Rus özel şirketinin kurucusunun da bulunduğunu açıkladı.

Komite yaptığı açıklamada, Moskova'nın kuzeyindeki kaza bölgesinden çıkarılan cesetler üzerinde yürütülen "moleküler genetik incelemelerin" tamamlandığını söyledi.

Bu kontrollere göre, cesetleri enkaz alanından çıkarılan on kişinin kimlikleri, komitenin ek bilgi vermeden doğrulandı Prigozhin'in adının da yer aldığı yolcu ve mürettebat "listesiyle eşleşiyor".

Cuma günü komite, uçağın iki kara kutusunun yanı sıra kurbanların cesetlerinin de bulunduğunu duyurdu.

Rusya Soruşturma Komitesi'nin Pazar günü yaptığı açıklamada, Prigozhin ve diğerlerinin de içinde olduğu ve Wagner Grubu'na karşı silahlı isyan düzenleyen Moskova'dan St. Petersburg'a giden bir uçuş sırasında meydana gelen uçak kazasının nedenleri hakkındaki söyletilere değinilmedi

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı