Eski ABD Dışişleri Bakanı Pompeo:  Mevcut Filistin Yönetimi Masadaysa Suudi-İsrail Normalleşmesi İmkansız

Eski ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Mevcut Filistin Yönetimi Masadaysa Suudi-İsrail Normalleşmesi İmkansız

Eski ABD dışişleri bakanı, Cumhuriyetçi bir başkanın yönetiminde iki ülke arasındaki normalleşmenin daha kolay olacağını belirtti.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, böyle bir anlaşmanın bir Filistin devletinin kurulmasını içermesi durumunda Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki normalleşmenin imkansız olduğunu söyledi.

Önceki ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlığında görev alan Pompeo, Jerusalem Post'ta çarşamba günü yayınlanan bir röportajda, Filistin Yönetimi'ni (PA) suçlayarak "mevcut Filistin liderliğiyle iki devletli bir çözümü hayal etmenin imkânsız olduğunu" belirtti. Pompeo Abbas yönetimi terörizme aracılık etmek, İran'dan para almak, İsraillileri öldürmeleri için vatandaşlara para ödemekle suçladı

Pompeo, "Kendilerine sunulan her makul teklifi reddeden liderlerle nasıl bir anlaşmaya varılacağını hayal etmek çok zor" dedi.

Eski ABD diplomatının sözleri, Suudi Arabistan'ın yeni atanan Filistin büyükelçisinin Ramallah'ı ziyaret etmesinden ve İsrail ile herhangi bir normalleşmenin temel unsurunun başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletini içereceğini söylemesinden sonra geldi.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas arasındaki ilk barış anlaşmalarına aracılık eden yönetimde görev yapan Pompeo, Suudi-İsrail normalleşmesinin "Cumhuriyetçi bir başkanla daha kolay başarılabileceğini" ekledi.

Kaynak: TEVHİDHABER