Politico Sitesi: ABD, Orta Doğu'daki Güçlerine Yönelik Bir Saldırı Olmasından Endişe Ediyor

Politico Sitesi: ABD, Orta Doğu'daki Güçlerine Yönelik Bir Saldırı Olmasından Endişe Ediyor

Politico'ya göre, ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Irak ve Suriye'de İran'la müttefik olan grupların veya Körfez'deki İran güçlerinin bölgedeki istikrarsızlığı kullanarak ABD güçlerine saldırmasından endişe ediyor.

Amerika'nın "Politico" internet sitesinde yer alan bir haber, Pentagon'un "İran ve ona bağlı güçler tarafından Orta Doğu'da konuşlanmış Amerikan kuvvetlerine yönelik yeni saldırılar olasılığından endişe duyduğunu" ortaya koydu. Savunma Bakanlığı yetkililerine göre bölge zaten çalkantılı durumda.

Savunma Bakanlığı yetkilileri, “Irak ve Suriye'de İran'la müttefik olan grupların veya Körfez'deki İran güçlerinin, geçmişte yaptıkları gibi, bu ülkelerde faaliyet gösteren ABD güçlerine veya ortak koalisyon güçlerine saldırmak için bölgedeki istikrarsızlıktan yararlanabileceğinden özellikle endişe duyuyorlar dedi.

ABD'nin Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı koymaya yönelik askeri operasyonunun sözcüsü Binbaşı Jeffrey Carmichael, "Ortadoğu'daki ABD askeri kuvvetlerinin bölgedeki çatışmalardan ve istikrarsızlıktan çıkar sağlamak isteyebilecek aktörlerin farkında olduğunu" doğruladı.

Carmichael, Washington'un "oradaki aktörlerin bizi misyonumuza gölge düşürecek angajmanlara sürüklemesine izin vermeyeceğini" söyledi. İran'ın isminden bahsetmedi ancak şöyle bir mesaj gönderdi: "Yanlış anlaşılmasın, doğuştan gelen öz-kendimizi koruma hakkımızı saklı tutuyoruz. Güçlerimizi tehlikeye sokan tehditlerle karşılaştığımızda savunma yapıyoruz.” dedi.

Politico'ya göre Pentagon yetkilileri, Irak ve Suriye'deki Amerikan güçlerini korumak için herhangi bir ek önlem alınıp alınmadığını belirtemedi

KAYNAK: TEVHİDHABER