Papa, İsrail Yolcusu

Papa, İsrail Yolcusu

İsrail Parlementosu (Knesset) Başkanı Yuli Edelstein’in İtalya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Papa Francis ile gerçekleştirmiş olduğu görüşmede, dini lider İsrail’i ziyaret edeceğini söyledi fakat kesin bir tarih vermedi.

İtalya’ya ve Vatikan’a resmi ziyarette bulunan Vatikan İsrail Parlementosu (Knesset) Başkanı Yuli Edelstein bugün öğleden sonra Papa ile görüştü ve onu İsrail’e ve Knesset’e davet etti.

Papa Francis’te bu isteğe “Geleceğim! kesinlikle geleceğim! ” diye olumlu karşılık verdi.

Yaptıkları görüşmede Edelstein; anti-semitism ile savaşma konusunda da Papa’nın yardımını istedi.

“Malesef Dünyada hala anti-semitism mevcut; Sizin nüfüsünuzu, etkinizi ve ikna ediciliğinizi kullanarak anti-semitismle savaşılmasında desteğinize ihtiyacımız var.” dedi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında 2014 yılı içerisinde İsrail’i ziyaret edeceğini ve henüz daha Vatikan İsrail’i tanımadan önce ,1964 yılında ,Papa Paul VI’nın kutsal topraklara gerçekleştirdiği ziyaretin 50. yıl dönümü münasebetiyle orada olmak istediğini belirtmişti.

“Hükümet benim Kudüs’ü ziyaretim için mükemmel bir fırsat sunuyor.”

Arjantin doğumlu olan ve mart ayında Papa seçildikten sonra ilk resmi ziyaretini Brezilya’ya gerçekleştiren Franscis ,İsrail eğer 50.yıldönümü kutlamalarına İsrail’e giderse Filistin’i de ziyaret edeceğini söyledi.

Bu, Francis’in Kutsal Topraklara ikinci kez gelişi olacak .İlkini 1973 yılında tam da Yom Kippur Savaşı patlak verdiği zaman gerçekleştirmiş,Kudüs’teki otel odasından dışarı çıkmayıp Saint Paul’ün Corinthians’a yazdığı mektuplarını çalışmıştı.

Cumhurbaşkanı Shimon Peres de Papa Francis’i seçildikten hemen sonra politik değil manevi bir lider olarak ziyarette bulunması amacıyla çağırmıştı.
“Burayı ne kadar erken ziyaret ederseniz barışın tesisi için o kadar yerinde bir adım olacaktır.”

Başkanlık ofisinin verdiği bilgilere göre yakın bir tarihte bu ziyaret gerçekleşecek.

Papa Francis’in selefleri -Benedict XVI 2009′da, John Paul II 2000′de olmak üzere — kutsal topraklara ziyarette bulunmuşlardı.

kaynak:timesofisrael