Pakistan  Belucistan'da Patlama

Pakistan Belucistan'da Patlama

Pakistan: Belucistan'da iki patlamada en az 6 kişi öldü

Polisten yapılan açıklamaya göre, güneybatı Belucistan eyaletinin Kuzdar ilçesinde bir patlayıcı düzeneğin patlaması sonucu en az iki polis öldü, iki polis de yaralandı.

Memur Muhammed Jan Sassoli yerel basına yaptığı açıklamada, "Kimliği belirsiz bazı teröristler, Khuzdar'daki Jalwan kompleksinin yakınında bir patlayıcıyı patlatarak bir polis arabasına saldırdı."

Yetkili, iki polisin olay yerinde hayatını kaybettiğini, iki polisin de yaralandığını ve polislerin Huzdar'daki bir devlet hastanesine kaldırıldığını belirterek, "yol kenarına yerleştirilen patlayıcı düzeneği uzaktan kumandayla patlatıldı.

Polis ve güvenlik güçleri bölgeyi kordon altına alarak faillerin yakalanması için arama çalışması başlatırken, saldırıyı üstlenen olmadı.

Pakistan'ın "Geo" kanalına göre bugün Pazar günü Belucistan eyaletinin Barkhan ilçesinde meydana gelen patlama sonucu 4 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı.

Polise göre, patlama çok sayıda araba, motosiklet ve dükkanı tahrip etti.

Dün Cumartesi, Pakistan ile Afganistan arasındaki Torkham sınır kapısı yaklaşık bir hafta önce "Taliban" yetkilileri tarafından kapatıldıktan sonra yeniden açıldı.

Torkham geçidinin Afgan komiseri Muhammed Sadık Halid, " Pakistan'ın vaatlerini yerine getirmediği yönündeki şikayetlerin ardından, geçişin Kabil'deki yetkililerin emriyle kapatıldığını " duyurdu.

Pakistan gümrüğünden bir yetkili, eskortların Afgan kimlik kartlarını ibraz ettikten sonra Pakistan'a girmelerine izin verildiğini doğrulayarak, sınırda sık sık çatışmalar yaşandığı için iki ülke arasındaki ilişkilerin gergin olduğunu sözlerine ekledi.

Ocak ayının sonunda, ülkenin kuzeybatısındaki Peşaver'de bir camiye düzenlenen intihar bombacısı 80'den fazla polisi öldürdü .

17 Şubat'ta intihar bombacıları güneydeki liman kenti Karaçi'de bir polis merkezine saldırarak beş kişiyi öldürdü.

Kaynak : TEVHİDHABER