Paistan Başbakanı En Çok BAE'yi Ziyaret Etmiş

Paistan Başbakanı En Çok BAE'yi Ziyaret Etmiş

Bu, Sharif'in Nisan 2022'de başbakanlığı üstlenmesinden bu yana Abu Dabi'ye yaptığı üçüncü ziyaret.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Pakistan Başbakanı Shahbaz Sharif, ülkesinin yıkıcı selden kurtulmak için uluslararası yardım alma çabalarının bir parçası olarak Perşembe günü Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etti.

Associated Press, Şerif'in iki günlük resmi bir ziyaret için BAE'ye gittiğini bildirdi.

Ajansa göre, BAE Devlet Başkanı Şeyh "Mohammed bin Zayed Al Nahyan" ve Dubai hükümdarı Şeyh "Mohammed bin Rashid Al Maktoum" ziyareti sırasında "Sharif" ile görüşmesi planlanıyor.

Bu, Sharif'in Nisan 2022'de başbakanlığı üstlenmesinden bu yana Abu Dabi'ye yaptığı üçüncü ziyaret.

Salı günü Şerif, bir tweet'te Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri "Antonio Guterres"in ülkesini desteklemedeki rolüne ve ayrıca Pakistan'ın yanında yer alan ülke ve kuruluşların başkanları ve hükümetlerine övgüde bulundu.

Şerif, sel felaketiyle mücadelede yardımları için Çin, Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Japonya, Fransa ve diğer ülkelere teşekkür etti.

Pakistan'ın geçen yaz 33 milyon kişinin hayatını olumsuz etkileyen ve 8 milyon kişinin yerinden olmasına neden olan şiddetli muson yağmurları nedeniyle büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kalması dikkat çekiyor.

Ayrıca, 14 Haziran'dan itibaren ülkenin tanık olduğu seller sonucunda 1.700 kişi öldü, binlerce kişi yaralandı ve iki milyondan fazla ev yıkıldı.