On Binlerce Filistinli Cuma Namazını Mescid-i Aksa'da Kıldı

On Binlerce Filistinli Cuma Namazını Mescid-i Aksa'da Kıldı

Eski Şehir ve Mescid-i Haram civarında Siyonist düşman kuvvetlerinin getirdiği kısıtlamalara ve kısıtlamalara rağmen, bugün on binlerce Filistinli mübarek Mescid-i Aksa'da Cuma namazını kıldı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, düşman kuvvetlerinin getirdiği engellere ve kısıtlamalara rağmen yaklaşık 40.000 ibadetçinin Mescid-i Aksa'da Cuma namazını kıldığını söyledi.

Filistin Haber Ajansı, Siyonist düşman güçlerinin Kutsal Şehir sokaklarında ve Mescid-i Aksa çevresinde konuşlanmalarını yoğunlaştırdığını, kapılarına konuşlandırdığını, ibadet edenleri durdurduğunu ve kişisel kimliklerini kontrol ettiğini, gelen insanlara kısıtlamalar getirdiğini bildirdi.

Düzinelerce düşman askeri bu sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa'yı basıp avlularına yayılırken, yüzlerce yerleşimci provokatif turlar, "Talmud ayinleri" ve kapılarında "çılgın danslar" yaparak ayin yaptı

Kudüslü yetkililerin seyahat etmeleri ve camide namaz kılması yönündeki çağrıları üzerine, düşman kuvvetlerinin Eski Şehir sokaklarında ibadet edenlerin önüne koyduğu engellere ve engellere rağmen binlerce vatandaş, Mescid-i Aksa'da sabah namazını kıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı