Ömer El Beşir Nerede ?

Ömer El Beşir Nerede ?

Sudan'ın devrik liderinin kaçtığı idda edilimişti

Sudan'ın devrik cumhurbaşkanının bu ülkede şiddetli çatışmaların başlamasıyla birlikte Kuber hapishanesinden firar ettiğine dair çelişkili haberlerin yayınlanmasının ardından Reuters, yayınladığı bir haberde Ömer el Beşir'in cezaevinde olmadığını ve askeri hastaneye sevk edildiğini duyurdu. çatışmalar başlamadan önce tedavi altına alındı.

Reuters haber ajansı Isna'nın haberine göre, kaynaklarından bu konuda şu açıklamayı yaptı: Sudan'ın devrik cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, ordu ile bunun acil müdahale güçleri arasında silahlı çatışmalar başlamadan önce askeri hastaneye sevk edildi.

Bu haber, Sudan'daki çatışmalar ve bu ülkenin içinde bulunduğu kaotik durum nedeniyle aralarında devrik El Beşir hükümetinin yetkililerinin de bulunduğu Kuber cezaevindeki bazı tutukluların cezaevinden firar etmesinden sonra yayınlandı ve El-Beşir'in cezaevinden kaçtığı söylendi. Beşir ve önde gelen yardımcıları da bunların arasındaydı.

Diğer şeylerin yanı sıra, Sudan hükümetinin savaş suçlarından şüphelenilen birkaç eski yetkilisinin Hartum hapishanesinden ayrıldığı söylendi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından soykırım ve insanlığa karşı suç işlemekle suçlanan Ahmed Harun, Sudan televizyonuna yaptığı açıklamada, eski Devlet Başkanı Ömer El Beşir rejiminin çok sayıda yetkilisinin cezaevinden tahliye edildiğini söyledi.

KAYNAK: TEVHİDHABER