Nusra, Rus Büyükelçiye Suikast Suçlamasını Yalanladı

Nusra, Rus Büyükelçiye Suikast Suçlamasını Yalanladı

Nusra, (Fetih El Şam) Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastı üstlendiğine dair sosyal medyada paylaşılan mektubun yalan olduğunu duyurdu.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a düzenlenen suikastı, El Nusra'nın üstlendiği iddia ederek tüm dünyaya servis eden Sputnik, Fetih El Şam ve bu örgütün liderliğinde kurulan Fetih Ordusu'ndan açıklama geldi.
Fetih El Şam ve Fetih Ordusu'ndan ortak yapılan açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastin kendileri tarafından gerçekleştiği iddialarının tamamen yalan olduğu vurgulandı.
Rusya merkezli RBK ajansının haberine göre, Büyükelçi Karlov’a düzenlenen suikastı internette paylaşılan bir mektupla Fetih Ordusu'nun içerisinde yer alan Nusra'nın üstlendiği iddia edilmişti. Mektubun doğruluğu hakkında başlayan tartışmalar Fetih Ordusu'nun açıklaması ile son buldu.
SAHTE BİLDİRİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Ancak El Nusra'ya ait olduğu iddia edilen bildirinin sahte ve montaj bir bildiri olduğu kısa bir sürede anlaşılmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan El Nusra sözcüsü de bildirinin kendilerine ait olmadığını açıklamıştı.