Norveç'ten Siyonist  İsrail'e Büyük Şok

Norveç'ten Siyonist İsrail'e Büyük Şok

Norveç'in Oslo belediyesi İsrail yerleşim mallarını yasakladı.. Filistin "doğru adımı" memnuniyetle karşıladı

26 Nisan 2023 Çarşamba günü, Ulusal Ekonomi Bakanı Khaled Asseily'nin yaptığı iki açıklamaya göre Filistin, Norveç'in Oslo belediyesinin 1967'de işgal edilen topraklarda kurulan İsrail yerleşimlerinde üretilen malların ithalatını yasaklama kararını memnuniyetle karşılandı

Filistin Ekonomi bakanı Osaily, "Norveç'in başkenti Oslo'nun yerleşim yerlerine doğrudan veya dolaylı olarak katkıda bulunan şirketlerin mal ve hizmet ithalatını uluslararası hukuku alenen ihlal etmesi nedeniyle yasaklama kararını" memnuniyetle karşıladı.

Filistinli bakan ayrıca kararı "doğru yönde atılmış bir adım ve yerleşimleri her türlü gayri meşru kabul eden uluslararası hukukun ilke ve kurallarına bağlılık" olarak değerlendirdi. Tüm ülkeleri ve şirketleri "İnsan Hakları Konseyi kararlarına bağlı kalmaya ve bu alanda uluslararası meşruiyeti desteklemeye" çağırdı.

Boykot ve Elden Çıkarma Hareketi ( BDS ) yaptığı açıklamada, yasağın "uluslararası hukuku alenen ihlal ettiği için doğrudan veya dolaylı olarak İsrail yerleşimlerine katkıda bulunan şirketlerin mal ve hizmetlerinin ithalatını" kapsadığını söyledi.

Kaynak: TEVHİDHABER