Nifak

İzmir’in Gaziemir ilçesinde evvelki gün Alevi bir ailenin evinin duvarına “DEFOL ALEVİ” yazıldı, çarpı işareti çizildi.

Mezhep faşistleri veya ajan provokatörler iş başında.

Allah ıslah etsin, ıslah etmezse kahretsin!

Sivas, Kahramanmaraş, Çorum faciasının tekerrürüne matuf bu kaçıncı teşebbüs?

***

İddia:

 

Bu korkunç eylem, ‘Birkaç çocuk yapmıştır’ diye geçiştirilmeye çalışılıyor (Sanki  çocukların böyle bir şey yapacak şekilde yetiştirilmiş olması yeterince büyük bir mesele teşkil etmezmiş gibi).

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in hadise üzerine sosyal medya vasıtasıyla sıcağı sıcağına yaptığı açıklama:

“İzmir, Gaziemir ilçesinde bir duvara yazılan Alevi vatandaşlarımıza dönük çirkin ifadeler nedeniyle olay olduğu andan itibaren tüm ilgili birimler konuyu yakından takip etmiştir ve olayla ilgili detaylı inceleme yapmaya başlamıştır.

“İçişleri Bakanımız konuyu bizzat takip etmektedir. İzmir Valiliği ve Emniyet birimleri azami hassasiyetle ilgilenmektedir. Dolayısıyla devlet kurumları tarafından bu meselenin ‘birkaç çocuk yapmıştır’ denilerek geçiştirildiği bilgisi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

“Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Güzel İzmir’imizde huzuru bozacak hiçbir şeye müsaade edilmesi mümkün değildir. Güzel İzmir kardeşliğin ve hoşgörünün mayasına sahiptir. Emniyet birimlerimiz bu kardeşliği ve huzuru bozmaya kalkanları her zaman engelleyecektir.

“Herhangi bir vatandaşımızın etnik, mezhebi, sosyal ya da siyasal kimliğine yapılan saldırıyı hepimize yapılmış sayarız. Birliğimizi ve dirliğimizi koruyacak toplumsal tecrübeye sahibiz…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün konu hakkında yaptığı açıklamalar, hadisenin ‘Birkaç çocuk yapmıştır’ filan diye geçiştirilmeyip ciddiyetle ele alındığını teyit ediyor.

İnşaallah fail veya failler bir an evvel bulunur ve hesaba çekilir.

***

Ömer Çelik hadise mahalli icabı “Güzel İzmir’imiz” diyorsa da biz onu “Güzel Türkiye’miz” diye okuyalım.

Ve şu güzelim sloganın aydınlığıyla baştan boğalım o duvara o yazıyı yazanların güzelim Türkiye’mizi sürüklemeye çalıştığı karanlığı: Alevi-Sünni kardeştir, ayrım yapan kalleştir!

Yeter mi? Yetmez.

Adıyla sanıyla Alevilerin -‘Önce onlar kendi aralarında anlaşsınlar’ denmeden, 2016 başlarında gündeme geldiği gibi ‘Kim ne diyorsa o; aynı anda hepsi birden’ şeklinde- her türlü hakkının hukukunun teslimi de gerek.

**

VEDA: Kıymetli dostlar, bazı yeni meşgaleler sebebiyle KARAR’daki yazılarıma son veriyorum. Gönlümün bir parçası burada kalıyor. Lütfen hakkınızı helal edin. Allah’a ısmarladık.

Bu yazı toplam 1837 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar