Arınç'dan Ladin Sorusu

Arınç'dan Ladin Sorusu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, El Kaide ve benzeri örgütlerin marjinal de olsa yaptıkları eylemlerin bugüne kadar herkesi üzüp derin endişeye sevk ettiğini belirtti.

"11 Eylül saldırısının El Kaide örgütüyle bağlantılı olduğu iddia edildiğine göre bunun üzerinden 10 yıl geçmesine bugüne kadar niçin müsamaha edilmiş, niçin göz yumulmuştur. Bunlar kamuoyunda tartışılacak hususlardır. Ancak gelinen sonuç umarız ki bundan sonra hiçbir terör amaçlı kurulan örgütün başıyla, sonuyla, içindekilerle, destekçileriyle yaşamaması, güçlenmemesi ve barışı tehdit etmemesidir. İnsana yönelik her türlü saldırıyı kesinlikle lanetliyoruz ve onunla mücadele etmeyi kendimize görev biliyoruz."

Davutoğlu: Çok önemli bir gelişme

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD güçleri tarafından El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesini önemli bir hadise olarak yorumladı. Davutoğlu, ''Umarım bu olayın ardından dünyada El Kaide'nin ortaya koyduğu yanlış olan imaj ortadan kalkar.'' dedi. 

Kon TV Ankara Temsilcisi Sinan Burhan tarafından sunulan Anadolu'nun Sesi programına katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yerel televizyonların yöneticilerinin sorularını, AK Parti Genel Merkezi'nde canlı yayında cevaplandırdı. 

Davutoğlu, Ladin'in öldürülmesini önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ladin'in öldürülmesi sonrası gelişmeleri değerlendirdiklerini aktaran Davutoğlu, ''Umarım El Kaide ile birlikte dünyaya yayılmak istenen olumsuz Müslüman imajı ortadan kalkar. El Kaide ile birlikte Müslüman dünya ile terör ilişkilendirilmesi ortadan kalkar.'' diye konuştu. 

El Kaide ve Usame Bin Ladin'in, insanlık üzerinde yanlış bir algı oluşturduğunu ve ''Ahmet, Mehmet, Muhammed isimlerinin terör ile yan yana anılır hale'' geldiğini belirten Davutoğlu, ''Bu yanlıştı. İnşallah bu yanlış, bu olayın ardından düzelir. Biz hep El Kaide'nin karşısında olduk. El Kaide yanlış bir imaj doğurdu. Müslüman ile terör yan yana anılır hale getirilmek istendi. Biz El Kaide'nin de bu yanlış imajın da karşısında olduk. Bu olaydan büyük dersler çıkartılmasını bekliyoruz.'' diye konuştu.