Kardavi, Çok Sert Çıktı

Kardavi, Çok Sert Çıktı

Kardavi,Firavun Hüsnü Mübarek'i "aptal, kör ve sağır olarak niteledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Karadavi, milyonlarca Mısırlı'nın günler süren eylemlerine rağmen koltuğundan vazgeçmeyen Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i "aptal, kör ve sağır olarak niteledi.

Mısır diktatörünü çok sert ifadelerle eleştiren Karadavi, barışçıl protestolar düzenleyen Mısırlılar ile gurur duyduğunu söyledi, "hiç şiddet yoktu. Tüm istedikleri kötü bir rejimi protesto etmekti. Bu barışçıl protestocularla kimseyi incitmediler. Onlar iyi davranışın güzel bir örneğidir"" dedi.

Ünlü din adamı, "Mübarek sonunda yaptı ve kendi insanlarını öldürmeye başladı. Musa'nın Firavun'u gibi insanları birbirine düşürdü" dedi.

Mısırlı alim, sokaklarda 8 milyon insanın toplandığı gün hiçbir şiddet olayı yaşanmadığına dikkat çekerken, "ama bugün rejim caniler onlara saldırdı" ifadesini kullandı, Mısır halkını Tahrir Meydanı'na giderek protestoculara ilk yardım ve gıda yardımı götürmeye çağırdı.

Mübarek'e karşı eylemleri başlatan gençlerin "fedakar" olduğunu belirten Karadavi'nin eleştirilerinden El Ezher Şeyhi başta olmak üzere Mısırlı din adamları da nasibini aldı., El Ezher Şeyhinin rejim yanlısı bir bildiri yayınladığını hatırlatan Karadavi, El Ezher liderliğine "Cuma günkü eylemlerde ve bugün kardeşlerinizi destekleyin" çağrısı yaptı.

Karadavi Mısır Ordusuna güvendiklerini ve milletin gururu olan ordunun yaptığı ateş açmama kararından memnuniyet duyduklarını da söyledi.

"Ancak ordu kiralık canilerin ve sivil giyimli polislerin protestocuları öldürmesine izin vermemeli" dedi.