Askeri cezaevinde başörtüsü yasağı

Askeri cezaevinde başörtüsü yasağı

İslami inancı gereği silahaltına girmek istemediğini söyleyerek, vicdani red kararı aldığı için Eskişehir Askeri Cezaevi’nde tutulan Enver Aydemir, ailesi ile görüştürülmedi

İslami inancı gereği silahaltına girmek istemediğini söyleyerek, vicdani red kararı aldığı için Eskişehir Askeri Cezaevi'nde tutulan Enver Aydemir, ailesi ile görüştürülmedi. Mazlumder Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, askeri cezaevinde bulunan Aydemir'i ziyarete giden eşinin ve annesinin görüşme talebinin "başörtülerini kelebek modeli ile bağlamadıkları" için geri çevrildiğini açıkladı.
MAZLUMDER, GELİŞMELERİ İZLİYOR
Bol, "Enver Aydemir'in eşi, annesi ve babası 4 Ocak günü Eskişehir Askeri Cezaevi'ne gelerek hükümlü ile görüşmek istemiş, cezaevi personeli Enver Aydemir'in eşinin ve annesinin görüşme talebini 'başörtülerini kelebek modeli bağlamadıkları' gerekçesiyle geri çevirmiştir. Enver Aydemir'in ailesine bu uygulamaya ilişkin herhangi bir yasal mevzuat sunulamamış ve 'emir kulu' olmaktan başka mazerete sığınılamamıştır" dedi.
YETKİLİLERE ÇAĞRI
"Milletin kılık kıyafetlerine bile hükmetmeye çalışan anlayış, modern zamanlarda hukuk devleti kuramına karşı yenilmeye mahkûmdur" diyen Bol, "Kurumların saygınlıklarını ve güvenilirliklerini daha fazla yitirmemeleri, insan hakları ihlalleri ve işkence iddiaları karşısında takınacakları tavra doğrudan bağlıdır. Bütün ilgilileri, saygınlığını ve güvenilirliğini kaybetmekten korkan bütün kurumları; Enver Aydemir'in kendisine işkence yapıldığı iddiaları karşısında sorumluluk almaya, savcılıkları işkence iddialarını soruşturmaya ve ilkel zamanlardan kalma kılık kıyafet dayatmalarından vazgeçmeye davet ediyoruz" diye konuştu.