İlköğretimde Başörtüsü Yasağını Deldi

İlköğretimde Başörtüsü Yasağını Deldi

Diyarbakır’da başörtüsü ile okula gitmek istediği için Hamravat İlköğretim Okulu’ndan sürülüp ikna odalarına alınan Ece Nur Özel, yaşadığı sıkıntıları anlattı. Ece Nur, inançlarından asla taviz vermeyeceğini söyledi

Kendisinin öğretmenleri ve okul müdürü tarafından baskı gördüğünü anlatan Ece Nur; zorla örtünmediğini, Allah'ın emrini yerine getirdiğini kaydetti.
Diyarbakır Hamravat İlköğretim Okulu'nda başörtülü olarak okula girmek istediği için ikna odalarında ağlatılan minik başörtüsü direnişçisi Ece Nur Özel ve ailesi Vakit'i ziyaret etti. Diyarbakır'dan İstanbul'a gelen aile, haklı mücadelelerine destek veren herkese teşekkür borçlu olduklarını belirtti. Ece Nur, inançlarından asla taviz vermeyeceğinin altını çizerken, kızına destek olan baba Murat Özel ise Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşmeye hazırlanıyor.
"HER CUMA NOTERLE BİRLİKTE OKULA GİDECEĞİM"
Ece'nin babası Murat Özel, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Diyarbakır'a geleceğini ve kendilerinin Bakan Çubukçu ile görüşeceklerini söyledi. Okul yönetiminin Vakit'in haberinden sonra Ece'yi okuldan atmak için disiplin dışında farklı bir formül arayışına girdiğini belirten Murat Özel, aldıkları duyumlara göre okul personelinin yoklama defterlerinde geriye dönük işlem yaparak Ece'yi devamsızlıktan atmayı tasarladıklarını iddia etti. Özel, "Vakit'te çıkan ısrarlı haberlerden sonra başörtüsü taktığı için devrim yasaları kanalıyla atma planlarını dondurdular. Benim aldığım bilgiye göre olayın daha çok büyümemesi için kızımı devamsızlık yolu ile okuldan atmayı tasarlıyorlar. Buna tedbir olarak biz de noter kanalıyla girişimde bulunduk. Kızımızın devamsızlığını Milli Eğitim resmî evrakıyla notere onaylattık. Ece'nin şu an noter onaylı resmî evrakta 2.5 gün devamsızlığı görünüyor. Her Cuma yine noterle birlikte giderek bunu güncelleyeceğim" dedi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile görüşeceklerini belirten Murat Özel, Çubukçu'nun doğru bilgilenmesi için bir dosya hazırladıklarını ve dosyaya başta Vakit olmak üzere basında çıkan haberleri ve Ece ile ilgili İl Milli Eğitim'in yaptığı işlemleri koyduklarını söyledi.
POSTA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Aydın Doğan'ın Posta gazetesinin önceki gün manşetten kendilerine ve kendileri üzerinden İslam dininin değerlerine saldırmasını da eleştiren Murat Özel, gazete hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Özel, "Her zamanki kartel çirkefliği deyip geçmeyeceğim. Onların yalanlarına sessiz kalırsak iftirayı kabullenmiş oluruz. Haklarında suç duyurusunda bulunup dava açacağım" diye konuştu./vakit


İlköğretime başörtüsüyle giren Ece hakkındaki sürgün kararı kalktı, minik Ece başörtüsüyle okula girebildi.

Diyarbakır'da başörtülü olduğu gerekçesiyle başka bir okula sürülen ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi Ece nur Özel'in sürgünü askıya alındı ve okulunda derslerine başladı.

Ece 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 54 gün başörtüsüyle eğitim görebildi. Milli Eğitim Bakanlığı kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uymadığı gerekçesiyle Nafiz Kayalı İlköğretim Okulu'na sürülen ve 1 Aralık'ta ders başı yapması gereken 12 yaşındaki Ece içi Hamrayat İlköğretim Okulu'nda geçici bir formül bulundu.

Durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na taşıyan İl Milli Eğitim Müdürlüğü zorunlu eğitim ilkesi gerekçesiyle okul hayatına sonveremediği Ece'nin kaydını yeniledi.

Minik Ece'nin babası Melih Murat Özel HT'ye yaaptığı açıklamada, ''çocuğumun okula devam ettiği ve devamsızlığı olmadığı konusunda okula noter götürecektim ancak okulda sadece 2 gün devamsızlığı olduğu için buna gerek duymadım. Bugün kızımın devam ettiği okuluna gittim. Noterle okula gittiğini tespit edecektim. Ancak okul yönetiminden kaydının silinmediğini daha doğrusu kaydının yenilendiğini öğrendim.Kaydının alındığı yeni okula da itiraz etmiştim, onlar da belirsizlik sonuçlanana kadar, kayıt işlemini askıya aldılar'' dedi.

Kızının karşılaştığı işlemlerin hukuki olmadığını belirten Murat Özel, 'Kızımın nüfus cüzdanındaki 'İslam' ibaresi olduğu sürece başörtü ile okuyacak. Ya o ibareyi çıkartacaklar ya da başörtüyle okuyacak' diye konuştu.