Ramazan'da Su İçti, Hanuka'yı Kutladı

Ramazan'da Su İçti, Hanuka'yı Kutladı

Musevilerin Hanuka Bayramında kutlama mesajı yayınlamayı ihmal etmeyen Sezer, Ramazan ayında su içerek mesaj vermişti.

Turgut Özal, Süleyman Demirel, tarafından köşkte verilen iftar yemeklerini iptal etti. Hıristiyan ülkelerde bile cumhurbaşkanları ve devlet başkanları ikamet ettikleri konutlarda ülkelerinde yaşayan Müslümanlara iftar yemekleri verirken, Sezer farklı bir uygulamanın altına imza atarak, Çankaya Köşkü’ndeki iftar geleneğine son verdi. 11 Eylül 2001’den bu yana, Afganlı ve Iraklı müslümanlara karşı “Haçlı Savaşı” sürdüren, bu amaçla da Afganistan ve Irak’ı işgal eden ABD, yönetimi Müslümanlara hoş görünmek için Ramazan ayında Beyaz Saray’da iftar verirken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yedi yıllık görev süresi boyunca Çankaya Köşkü’nde iftar vermedi. Avusturya Başbakanı Dr. Michael Haupl, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Süryani ve Ermeni ruhani liderleri, Ramazan ayında iftar verirken, Sezer milletin gözünün içine bakarak su içmeyi ihmal etmedi.

Musevilerin Hanuka Bayramında kutlama mesajı yayınlamayı ihmal etmeyen Sezer, Ramazanlarda kutlama mesaji yayınlamadı. Buna karşılık Ramazan’ın üçüncü gününde halkın karşısına çıkıp su içmeyi ihmal etmedi.

Sezer, Köşk’e çıktığı 16 Mayıs 2000 Salı tarihinden bu yana, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un, vefat yıldönümlerinde mesaj yayımlamadı. Aynı Sezer, “Cumhuriyet” gazetesi mensubu olan yazarların vefatlarında ise aksatmadan mesaj yayımladı. Hatta “magazin” gazetecilerinin bile vefatları için mesajlar yayımlayan Sezer’in, Milli Şair Akif’in vefat yıldönümünü görmezden gelmesi, toplumda rahatsızlık meydana getirdi. Akif’i görmezden gelen Sezer, Cumhuriyet’in imtiyaz sahibi Berrin Nadi, Musevi Hahambaşı Davit Asseo, magazin gazetecisi Orhan Olcay, gazeteci ve ressam Gazanfer Karacehennem’in ölümlerinde aksatmadan mesajlar yayımladı.

Vakit