Hizb-ut-Tahrir’den Suriye’ye Kınama

Hizb-ut-Tahrir’den Suriye’ye Kınama

Suriye’deki Güvenlik Güçleri Hizb-ut-Tahrir’e yönelik operasyonlarını artırırken, örgüt de misilleme yapmaya devam ediyor.

Örgütü hedef alan son operasyonunu 6 Temmuz günü yapan Suriye, bir yazılı açıklama ile kınandı. Suriye rejiminin sert ifadelerle eleştirildiği açıklamada, “Hizb, çalışmasını kesintisiz bir biçimde sürdürmekte, daha hızlı ve daha sağlam adımlar ile ilerlemektedir.” denildi.

Açıklamada örgüt mensuplarının evlerine baskınlar düzenlendiği, günlerce alıkonulup çapraz sorgulamaya ve tahkikâta tâbî tutuldukları ifade edildi. Şam hükümetinin otoriteyi gasp ettiğini savunan örgüt açıklamasında ülkede, “Rabbimiz Allah’tır” diyenlere karşı acımasız ve baskıcı kampanyalar uygulandığı belirtildi.

‘Yılmayacağız’ mesajı veren örgüt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hizb-ut Tahrir’e gelince; o, Allah’ın izniyle ayaktadır, zirveden zirveye yükselmektedir. Onun işini bitirebileceklerini vehmedenlere gelince; onların kötü tuzakları ancak onların başına geçer. Dünya da alçalmaktan başkasını da elde edemezler.”

Vakit