Belam Bin Baura Romanya'da da Var !

Belam Bin Baura Romanya'da da Var !

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Romanya Müftüsü Yusuf Murat yüzünden bu ülkede eğitim gören Müslüman öğrencilerin diplomaları iptal eldi.

Türkiye"de eğitim gören Romanya Müftüsü Yusuf Murat, Romanya Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiği bir dilekçeyle İslam ülkelerinde eğitim gören tüm Müslüman Romen vatandaşlarının diplomalarının iptal edilmesini istedi. Müftü Yusuf Murat"ın dilekçesini ciddiye alan Romanya Milli Eğitim Bakanlığı, İslam ülkelerinde eğitim gören yüzlerce gencin diplomasını iptal etti. Romanya basınında geniş yer bulan skandala Romanya kamuoyu da büyük tepki gösterdi.

SAMSUN"DA OKUDU ROMANYA"DA TERÖR ESTİRİYOR

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2000 yılında mezun olduktan sonra Romanya İslam Şurası tarafından 2001 yılında Romanya Müftülüğü"ne atanan Yusuf Murat, Romanya"daki Müslümanları mağdur etti. Geçtiğimiz şubat ayında Romanya Milli Eğitim Bakanlığı"na gönderdiği bir dilekçeyle İslam ülkelerinde eğitim gören tüm Müslüman Romen vatandaşlarının diplomalarının iptal edilmesini istedi. Müftü Yusuf Murat"ın dilekçesini ciddiye alan Romanya Milli Eğitim Bakanlığı, İslam ülkelerinde eğitim gören yüzlerce gencin diplomasını iptal etti.

YÜZLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR OLDU

Yusuf Murat"ın uygulamasından çok sayıda İslam ülkesinde eğitim gören Müslüman öğrenci mağdur oldu. Diploma denkliklerinin iptal edilmesi ile öğrencilerin emekleri boşa çıktı. Söz konusu dilekçeyi Romanya Milli Eğitim Bakanlığı"na verdiğini doğrulayan Müftü Yusuf Murat, amacının sözde radikal İslam"ın gelişimini önlemek olduğunu iddia etti. İslam ülkelerinde eğitim gören gençlerin Romanya"ya döndükten sonra radikal bir İslam"ı yaşadıklarını öne süren Murat, geri adım atmayacağını söyledi.

İslam ülkelerinde eğitim gören Müslümanların diplomalarının iptal edilmesi üzerine bakanlığa itiraz eden mağdurlar müftülüğün geri adım atması için ülke genelinde imza kampanyası başlattı. Yüzlerce imza toplayan Müslüman gençler Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı"ndan skandala ey koymasını bekliyor. Romanya Müftüsü"nü tanıyan Türk Diyanet İşleri"nin aralarında Türk kökenlilerinde bulunduğu Müslüman öğrencilere sahip çıkması bekleniyor.

İŞTE MÜFTÜNÜN YAZISI

Romanya Müftüsü Yusuf Murat"ın 23.02.2007 tarihinde Romanya Milli Eğitim Bakanı Mihail Hardau"ya gönderdiği dilekçede, Romen uyruklu Müslümanların Arap ülkeleri başta olmak üzere Ürdün, Suriye, Mısır, Suudi Arabistan ve Sudan gibi ülkelerde eğitim gören gençlerin diplomalarının iptalini istediği dilekçe metni şöyle:
Sayın Milli Eğitim Bakanı Mihail Hardau"in dikkatine!

Romanya Müftülüğü adına; Müftü Murat Yusuf olarak sizden ricamız şudur: Arap ülkelerinde dini eğitim (lise, Üniversite) gören Romen uyruklu öğrencilerin diplomalarını reddetmenizi talep ediyoruz. Bilginize sunulur : Bu ülkelerde ve hususiyetle (Ürdün, Suriye, Suudi, Arabistan, Sudan ve Mısır v.s.) radikal bir İslam yaşanmaktadır ve bu Romen uyruklu gençler radikal İslam"ın temsilcileri olarak yetişmektedirler. Saygılarımla,
Romanya Müslümanları Müftülük Dairesi Başkanı Yusuf Murat

YÖK"TE AYNISINI YAPMIŞTI

Bilindiği gibi YÖK de İslam ülkelerinde eğitim gören çok sayıda Türk öğrencinin diploma denkliğini iptal ederek onları mağdur etmişti. Bazı öğrenciler denklikleri iptal edildiği için uzun dönem askerlik yapmak zorunda kalırken öğretmen olanların kamu görevlerine son verilmişti.